søndag den 23. februar 2014

Forfatterskolen og mig - Udviklingssamtalen


Om 111 dage er Forfatterskole-livet slut. Hvor er det underligt at tænke på, at jeg til den tid er uddannet forfatter fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Jeg har en uddannelse som kun 12 personer hver andet år har muligheden for at få!

 
Selvfølgelig bliver det også fedt at sige, at jeg er uddannet børnebogsforfatter. Det bliver monsterfedt at sige! Jeg ville sikkert - hvis jeg turde - råbe det ud over Rådhuspladsen (måske meget heldigt at den er lukket af).


Men at sige at man var forfatterskole-elev, og derefter vise sit studiekort ... Er du sindssyg, det er fedt! Jeg har nogle gange fundet det frem på cafeer hvor jeg egentlig ved, at der ikke er studierabat, bare for at de lige kunne se at der stod Forfatterskole på det. Og nej, jeg synes ikke det er pral - jeg er bare fuckerstolt.

 

Udviklingssamtalen

Sidste mandag var jeg til udviklingssamtale på skolen. De holder dem for alle deres elever når det sidste halvår er i gang. Det er en selv og skolens leder og hovedunderviser Kari, og det hele tager udgangspunkt i ens udvikling: fra ens ansøgningstekst til ens roman, som man også arbejder på det sidste halvår.

 
Det var en fed samtale i mit tilfælde. Foruden at have fået en kæmpe åbenbaring af at gå på skolen, har jeg også produceret en masse lækre tekster. Jeg har vundet en konkurrence - Jeg har lavet en billedroman, der i skrivende stund er i trykken - og jeg har fundet ud af præcis hvad min skrivestil kan og vil.

I store træk kan resultatet af samtalen opsummeres med:

  • Jeg er pissesej til realisme og dialog
  • Spænding er også lige mig
  • Jeg har foruden en kærlighed for billedbogen også et talent for genren (Det havde jeg ikke regnet med da jeg startede)
  • Jeg må godt blive mere diabolsk i min skrivestil, få bedre tag på det ulykkessvangre.


Derudover gik jeg derfra med bemærkningen om at jeg havde været en force for holdet, det er et lækkert skulderklap at få. Specielt fordi jeg også bare er vild med mit hold - det er det bedste forfatterskole-hold jeg har oplevet (Det er faktisk let nok at sige, jeg har kun prøvet det ene. Måske de andre hold har det lige sådan. Kan ske DIT hold bliver det bedste hvis du søger ind?).
 

Vi er et vildt stærkt hold. Det har vi været stort set lige fra starten. Der har været en åbenhed omkring hinandens svagheder, samt en mulighed for at alles styrker kunne komme til at blomstre. Jeg ved ikke om det er et kendetegn ved holdene på Forfatterskolen for Børnelitteratur, men jeg har nydt det. Og så har vi haft en vildt god kagekultur.


Det var en stor hyldest af mig selv og skolen, men det havde også bare brug for at komme ud. Det har været de to bedste år af mit liv - det har været rart at få at vide, at det også har kunnet ses på min skrivning.


God skrivelyst
Bjarke