mandag den 1. oktober 2012

Børn og børnebøger – nyt fra forfatterskolelivet


"Jeg vil også køre!" råber en af ungerne, og ser op på mig. Jeg rækker bogen – Cykelmyggen Egon – hen til ham, og han følger Egons bane hen over den sovende mand med fingeren. Flere råber op, de vil alle sammen prøve.

Jeg lader dem, og nyder at jeg lige nu læser lektier til forfatterskolen, sidder med en flok fantastiske unger, og har fået nyt arbejde. Da jeg ikke længere kan få SU fandt jeg det nødvendigt at spæde min beskedne forfatterløn op, og hvad bedre, end at få arbejde i en kombineret vuggestue/børnehave, hvor jeg hver dag vil få mulighed for at være sammen med målgruppen for alt det vi lærer på forfatterskolen? Jeg kan ikke nævne noget bedre, og som ungerne mosler for at komme tættere på bogen nyder jeg hvert sekund af det.

Jeg startede i sidste uge, og det kan mærkes at jeg nu skal jonglere med at starte både arbejde og komme godt i gang på forfatterskolen. Ikke at jeg klager, jeg elsker hvert sekund af begge dele.

I sidste uge havde vi om Børnebøgernes historie hvor børnelitteraturforsker Nina Christensen fortalte om den spæde start og op til nu. Vi kom bl.a. ind på billedbøgers funktion, hvor nogle var didaktiske og andre underholdende mens helt tredje var politiske. Der var mange billedbøger, fra Cykelmyggen Egon jeg nu sidder med, til Morten Dürrs Marias Dukke.

Og selvom turen hjem var præget af efterårsregn, så var jeg ligeglad. Hovedet rumler, rumler af historier jeg kan tage med på arbejde i morgen, afprøve på børnene og skrive ind om aftenen.

Selvom det egentlig var min plan at finde en ny ugedag til at fortælle om forfatterskolen, så I kunne få 2 indlæg om ugen, kan jeg allerede nu se at det var at stramme den. Nu hvor jeg har arbejde og skole der skal passes, og også gerne vil arbejde på mine egne projekter, så kan jeg kun overskue et indlæg om ugen. Derfor har jeg besluttet mig for, at den første mandag i måneden nu er forfatterskole-dag, hvor jeg vil fortælle om alle mine oplevelser, og hvor fedt livet som forfatter-elev er. De resterende mandage er som altid reserveret til artikler, tips og tricks som det plejer at være!

God skrivelyst
Bjarke

3 kommentarer:

Anika Eibe sagde ...

Dejligt at se at du er i live, og at ungerne ikke tamper livet ud af dig. :-)
Det ER netop enormt givende at se hvordan børn oplever historierne, især når man også selv vil formidle en historie til dem. :-)

Anonym sagde ...

Hej Bjarke.

Jeg har netop færdiggjort en børnebog, som jeg håber at kunne få udgivet på et tidspunkt. Jeg sendte den til forfatteren Jim Højberg for et par uger siden i håbet om at kunne få lidt gode råd med på vejen. Og det fik jeg absolut også. Han skrev endda, at den sagtens kunne blive udgivet, men at der stadig manglede et par finjusteringer.
Jeg føler dog stadig ikke, at den er helt klar til at blive sendt ind til et forlag. Derfor vil jeg gerne have endnu en "ekspert-vurdering."

Så mit spørgsmål er simpelthen. Kunne jeg få dig til at læse den? Eller passer det ikke ind i dit stramme program? Jeg accepterer og forstår selvfølgelig et nej, men det kan jo aldrig skade at spørge.

Mvh

Kristoffer

Bjarke sagde ...

Hej Kristoffer
Jeg elsker virkelig at læse forfatteres tekster, men kan dog også godt se at det tager en del tid - tid som der pt bliver mindre af i øjeblikket for mit vedkommende. Derfor må jeg desværre takke nej, men ønsker dig alt mulig held og lykke med projektet :)

God skrivelyst
Bjarke