mandag den 25. juli 2011

Inspirationstur

Jeg har som sagt lige været på skriveferie. En herlig oplevelse, som I kan læse mere om isidste uges indlæg.


Det er altid en herlig oplevelse at være på skriveferie. Man er væk fra hverdagen, rutinerne og alt det andet kedelige, og kan koncentrere sig 100% om skrivningen.
Når man så har skrevet en masse og har brug for en pause er det også dejligt at kunne gå lange ture i sommersolen. Samtidig fik man når det regnede (regnvejr burde hedde skrivevejr – jeg kender flere der skriver i det, end regner) også rig mulighed for at læse lokale brochurer og lignende.

Det var en blanding af alt det, der fik mig til at more mig med en lille øvelse når vejret endelig var til ture i det lokale miljø. Hvorfor ikke bruge Mythos aktivt?


Vikinger og Toiletrulle-mænd
Det førte til mange interessante lokale myter om vikingegravpladser og toiletrulle-manden. Lokale myter som man sagtens kunne flette ind i sin sommerskrivning, og til sine ideer på længere sigt.

Øvelsen gav også en del underholdning, når man kunne fortælle sine ”løgnehistorier” (eller som jeg kalder dem mytiske beretninger) og på den måde underholde sit følge på de lange ture.

Hvorfor var lige den klat mark ikke frodig? Og hvorfor i den specielle form? Kunne det hænge sammen med vikingehøjen tæt ved?
Og hvorfor er der egentlig kun bådbroer og ingen sandstrand til badning? Er det fordi vikingekongens skat er gemt på bunden af havet, og derfor har folk mere brug for både til at nå derud så de kan lede?


Så hvis I skal eller har været på ferie så udnyt det endelig. Leg med alle de fantastiske ideer, der gemmer sig i netop dit ferieparadis.


God skrivelyst
Bjarke