mandag den 11. juli 2011

Konkurrence om Metrolæsning

Det vrimler med konkurrencer i øjeblikket. nyeste skud på stammen er både en novelle- og digt-konkurrence.
Projektet hedder Metro-Litteratur, og er arrangeret af Københavns Metro. Det går ud på at novellerne/digtene skal stå i automater på metrostationerne, så de rejsende kan ”hæve” en novelle til at læse på turen.


Krav for novellerne
Første krav er at man skal være under 35 år. Er man under det, så skal man derefter vælge om man vil skrive en novelle eller et digt.

Novellerne skal være på mindre end 18.000 enheder. Sender man flere tekster ind, så skal alle tekster til sammen være mindre end 18.000 enheder.

Ved indsendelse skal man oplyse navn på novellen, forfatterens navn samt hvor mange metro-stop man tror det vil tage at læse novellen.

Derudover skal man skrive en præsentation på 2000 enheder, som indeholder forfatterens for- og efternavn, fødselsdag og –sted, adresse, telefonnummer samt e-mail.

Novellerne skal sendes til info@metro-litteratur.dk med emnet: Metro-litteratur Konkurrence/noveller. Novellen vedhæftes som word-fil eller rtf. (De modtager IKKE docx).

Novellerne skal være dem i hænde d. 30. august 2011.


Krav for digtene
Vil man deltage her skal man også være under 35 år.
Her skal man indsende tre tidligere upublicerede digte, samt sende en præsentation på 2000 enheder, som indeholder forfatterens for- og efternavn, fødselsdag og –sted, adresse, telefonnummer samt e-mail.
Der er pt. ikke oplyst nogle længdekrav eller lignende for digtene – men jeg gætter på at max er 18.000 enheder, som ved novellerne.
Digtene skal sendes til info@metro-litteratur.dk med emnet: Metro-litteratur Konkurrence/Digte.

Novellen vedhæftes som word-fil eller rtf. (De modtager IKKE docx).

Novellerne skal være dem i hænde d. 30. august 2011.


Du kan læse mere om konkurrencen på dens hjemmeside: her!
God Skrivelyst
Bjarke

8 kommentarer:

Michael Kamp sagde ...

Ok?

Har du nogen idé om hvorfor der er aldersbegrænsning på? Visner man bort ved 36 og bliver håbløs uaktuel?

:)

Bjarke sagde ...

Michael: I have no clue. synes også det er en underlig begrænsning. specielt lige med 35.
Først tænkte jeg: det er nok alderen på metroen, men den kan jeg da slet ikke få til at være så gammel ... Men ja, aner det faktisk ikke.

Tania Rasmussen sagde ...

Når der skrives 1800 enheder, er det så tegn med eller uden mellemrum? Og kan det passe at længden af præsentationen skal være længere end selve teksten? Skal teksten ikke være 18.000? (:

bjarke sagde ...

Hej Tania. Om jeg fatter hvor den fejl er sket. men du har selvfølgelig ret. 18.000 er det korrekte svar. Det er allerede rettet.
Og jeg vil gætte at de mener med mellemrum, da det så vidt jeg ved er det mest almindelige.
god skrivelyst
Bjarke

Anonym sagde ...

Jeg undrer mig bare over, hvorfor præsentationen skal være sååå lang igen, det vigtigste må da alt andet lige være selve digtet eller novellen, tænker jeg. Bliver præsentationen en del af læsningen om jeg så må sige, og bliver man bedømt ud fra, hvad der står i den også, eller er det bare et spørgsmål om at videregive nogle praktiske oplysninger, som ikke indgår i selve bedømmelsen?

Bjarke sagde ...

Hej Anonym. Jeg ved ikke hvordan de har tænkt sig at bruge præsentationen, men det er da ikke utænkeligt at den bliver brugt som en del af produktet.
Mit råd ville være at spørge dem, evt sende en e-mail.
God skrivelyst
Bjarke

Anonym sagde ...

Vi har arbejdet med metro litteratur i skolen, og svaret på aldersgrænse spørgsmålet TROR JEG er, fordi det er lavet for at hjælpe unge forfattere igang, så folk lærer deres navne at kende. :)

Bjarke sagde ...

Hej.
Jeg tænker også det er sådan noget, omend det stiller andre spørgsmål. For har en ung forfatter, der har udgivet 10 bøger mere brug for at komme frem end en ældre forfatter, der endnu ikke har udgivet noget?
Men som sagt, tror du har ret i din overvejelse :) Fedt at I har arbejdet med litteraturen!
God skrivelyst
Bjarke