torsdag den 17. februar 2011

Superskurke og jul i Scifi-land

Så har Knud Larn, manden bag Science Fiction Prisen, lanceret to nye science fiction-konkurrencer.
Den første er til den årlige Science Fiction-pris (som desværre måtte springe 2010 over) og hedder noget så kækt som:

Danskerne og Fremtidens Superskurke!
Konkurrencens udgangspunkt bliver beskrevet på denne måde:

”Vi lever længere og længere. Operationer, erstatningsorganer og genteknik kan løbende forlænge vores liv langt ud over hvor vi var for bare 50 år siden. Hvis dette bliver ved kan man forestille sig af vi ville blive (teknisk) udødelige om få årtier/århundreder. Men hvad gør vi så med de kriminelle?

I 2011 er det 100 år siden vi i Danmark afskaffede den offentlige piskning og dødsstraffen. Var det en god ide? Har det virket? Hvad er egentlig ”Livstidsfængsel” som erstattede dødsstraffen når alle lever i hundredvis af år? Nægter vi så de kriminelle deres livsforlængende behandlinger og dermed indirekte dømmer dem til døden? Eller opstår der andre midler til at rense samfundet for kriminelle?

Vi vil vide hvilke løsninger I kan forestille jer på problemet med de kriminelle superskurke. Vi vil også gerne vide hvilke ugerninger de har gjort i fremtidens samfund, hvordan de fanges, dømmes, etc. Som altid skal Danmark, det danske og det at være dansk indgå. Hvor end vi er i universet og i tiden.”

Novellens længde er på minimum 5.000 ord og maksimum 15.000 ord, og deadline er d. 31/12 2011 midnat.
Novellen har tre alderskategorier: 10-16 år, 17-20 år, og 21+ år, så husk at skrive hvilken du hører til.
Novellen sendes til knudlarn@hotmail.com som vedhæftet Microsoft Word-fil, med emnelinien: ”Science Fiction Novellekonkurrence 2011 –Superskurke”.
I mailen skrives desuden en kort præsentation af dig selv inkl. navn, email, postadresse og fødselsår. Præsentationen bruges i fanzinet hvis den skulle udvælges til trykning. Selve den vedhæftede novelle skal være anonymiseret – Så der skal ikke stå navn i dokumentet!

Fremtidens Jul
Knud Larn søger også en julenovelle, men ikke en helt almindelig julenovelle! Det skal i Science Fiction-prisens ånd selvfølgelig være science fiction.
Novellen skal være mellem 3.000 og 15.000 ord og den foreløbige deadline er d. 30. september midnat. De samme alderskategorier som ovenstående er gældende for denne konkurrence.
Novellen sendes til knudlarn@hotmail.com som vedhæftet Microsoft Word-fil, med emnelinien: ”Julekonkurrence 2011”.
I mailen skrives desuden en kort præsentation af dig selv inkl. navn, email, postadresse og fødselsår. Præsentationen bruges i fanzinet hvis den skulle udvælges til trykning. Selve den vedhæftede novelle skal være anonymiseret – Så der skal ikke stå navn i dokumentet!

Læs mere om begge konkurrencer på Science Fiction-prisens hjemmeside! (www.sciencefiction.webbyen.dk)
Så er det da bare at gå i gang med at skrive!
God skrivelyst
Bjarke