mandag den 18. april 2016

Bussemændene bliver anmeldt

Da jeg skrev Bussemændenes Rekordbog sammen med Nicole Boyle Rødtnes var vi fuldt klar over at den ville dele vandene. Nogle ville hade alle de klamme beskrivelser af bussemænd og snot, andre ville som os elske dem og elske at gå på eventyr i den meget alternative verden.
Det er også det anmeldelserne bærer præg af.
 


Børnenes bøger på Instagram er et godt eksempel. Her skriver anmelderen hvordan hun som voksen fandt den meget grænseoverskridende, men barnet anmelder nu engang også bogen bedre:
”Min søn var til gengæld ellevild med de utrolige bussemændsrekorder og insisterer på, at vi skal læse den igen i aften.”


Anmelderen afslutter med de dejlige ord:

”En bog som udover at være ulækker, faktisk også er ret underholdende. For alle, der er optaget af snot og bussemænd. Og bare generelt synes, at ultraklamme ting er for seje.”

Så kan det da ikke blive bedre?!
 
Jo, det kan det. For da Nicole og Jeg  optrådte på Bogforum med netop Bussemændenes rekordbog skete det med hvide kitler som to bussemandsforskere, og det har litteraturm

agasinet Littuna.nu opdaget, da de var i gang med en reportage fra bogmessen.

”Larsen og Rødtnes leverede et morsomt indslag med oplæsning fra deres bog og ”demonstrationer” af, hvorledes man selv kan blive en fremragende næsepiller.”


Og igen, med en konklusion som den følgende, hvem kan så ikke være glad?

 ”Jeg har måske ikke været målgruppen for denne bog, men ikke desto mindre så jeg, hvor stor begejstring forfatterne vakte hos de børn, der også sad i Lyttesalonen og vekslede mellem at måbe og grine højt. Det var imponerende, hvor meget de fangede børnenes – og min – opmærksomhed gennem hele deres præsentation.”Emil Blichfeldt, der anmelder i Weekendavisens børnesektion Faktisk er inde på lidt af det samme med ordene:

”Men hvis du kender en, der er i den alder, hvor prut, bæ og snot er verdens sjoveste underholdning, så skal du ikke holde dig tilbage, for forfatterne og illustratoren har haft en fest med at lave bogen og virkelig levet sig ind i deres roller som bussemandseksperter.”


Og hans afslutning på anmeldelsen vil jeg bare lade stå tilbage:

”Der bliver virkelig gået i dybden med snottet, og med den rigtige oplæser og publikum er Bussemændenes rekordbog stor underholdning.”God skrivelyst
Bjarke