mandag den 8. september 2014

Flere anmeldelser til City Surfer

Jeg har været i Odense i weekenden, og da jeg kom hjem lå der lige en ny mail: City Surfer er blevet anmeldt! Fedt! Og faktisk er der tale om 2 anmeldelser.

Den første er fra Trudis bogblog, og hun skriver bl.a.:

”Bjarke Schjødt Larsen har bedrevet en hæsblæsende fortælling til børn og unge. Sproget er ungt, letlæseligt og fænger fra første sætning. Sammen med Søren Kloks illustrationer er det en gennemført og fuldendt børne- og ungdomsbog i graphic novel-stilen.”

Det er sgu altid dejligt at få at vide, og fedt at Søren også får et shout-out, alt for ofte bliver tegnerne glemt i anmeldelser, og gode tegnere som Søren Klok ER halvdelen af bogen!

Trudi når også ind på hvad bogen kan bruges til i undervisningssammenhænge, hvilket jeg er rigtigt glad for:

”Bogen kan sagtens anvendes som selvlæsning til begyndere, men den kan også uden problemer anvendes i undervisningssammenhæng, da det er et alvorligt emne, der behandles i bogen. Den kan således sagtens danne baggrund for en dybere snak om emnet (og flere andre, som de unge kender til).”

Bogen har nemlig fat i en masse temaer, der er oppe i tiden hos de unge: Adrenalin-kicks, internettets selvpromoveringsmuligheder – behovet for at være på, så der er nok at kunne tage fat på af emner – samtidig med at bogen kan læses hurtigt, så den ikke skal tage længere end et par lektioner at arbejde med.Den anden anmelder er Julie fra The Jules Rules. Julie er bibliotekar og skriver blandt andet:

”Den falder lige ned i det der hul vi har på biblioteket, hvor alle de drenge der går i 3.-6. kl. og ikke rigtig gider læse, står. Den er dyster og sådan lidt manga møder grafitti agtig illustreret og så handler den om en gruppe venner der lever på kanten. Ikke noget pussenusset over den.”

Yes, det er sgu sådan det skal lyde! Hendes sidste er dog de bedste, de er nemlig, det alle forfattere håber bibliotekarer siger:

”Den kommer jeg til at låne rigtig meget ud.”

Hvad mere kan man så bede om?


Tak til begge anmeldere for de fine anmeldelser, jeg er super glad! Gode anmeldelser er sgu bedre end druesukker.


God skrivelyst
Bjarke