søndag den 3. februar 2013

Apokalyptisk skrivekonkurrenceSå har Forlaget Valeta og hjemmesiden Apokalyptisk slået sig sammen om at lave en skrivekonkurrence over netop temaet Apokalypsen – verdens undergang.

Novellens handling skal udspille sig under eller efter en global katastrofe. Jorden og/eller menneskeheden SKAL gå under helt eller delvist.

Der er ingen krav til realisme, stil, genre, fortællervinkel eller arten af katastrofe
Med en enkelt undtagelse: Ingen zombier eller  zombie-lignende væsener, som vampyrerne i Stakeland og I am legend eller de smittede i 28 days later.

Og hvad er der på spil? 3000 kr. til førstepladsen samt muligheden for at han og en masse andre kommer med i en samling fra forlaget Valeta. Ved indsendelse af bidrag til konkurrencen accepterer man, at rettighederne til udgivelse af indsendte bidrag, i trykt form og i elektronisk form overgår til forlaget Valeta.En masse teknisk

  • Novellen skal sendes digitalt til apokalyptisk@valeta.dk
  • Deltagere skal være fyldt 18 år.
  • Man må kun deltage med én novelle.
  • Novellen må ikke have været udgivet før – heller ikke på nettet.
  • Målgruppen er unge voksne og voksne – altså 16 år og opefter.
  • Omfanget er 5.000-15-000 ord
  • Deadline for indsendelse er senest 1. juni, og  forfatterens navn må IKKE stå i tekst-filen eller fil-navnet, men skal kun stå i den mail man sender. Novellen skal være indsent i word-formatterne:.Doc eller .Docx.


Derudover forventes det at man overholder retskrivningsordbogens regler for tegnsætning, som de også skriver mere om inde på deres hjemmeside HER!

God skrivelyst
 Bjarke

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Bjarke

Når du siger ingen "zombie" væsner, betyder det alle overnaturlige væsner er udelukket, eller kun den glubske, kødædende lavt begavede slags?

Og i tilfælde af andre slags "væsner" ikke er udelukket vil det så trække ned, at bruge overnaturlige "objekter"?

Bjarke sagde ...

Hej Anonym

Det er jo ikke mig, der afholder konkurrencen, men jeg kan ikke forestille mig at andet overnaturligt er bandlyst - de vil bare ikke have en samling zombie-noveller.

Tror ikke det ville trække ned, i så fald ville de jo skrive det i opgavens oplæg :)

God skrivelyst
Bjarke

Schjönning sagde ...

Kun zombie-lignende væsener er udelukket. Hvis du vil skrive om invaderende mammutter fra de ydre rum er du mere end velkommen. Og det trækker bestemt ikke ned hvis man skriver noget overnaturligt :)

Anonym sagde ...

Spændende konkurrence med et godt tema. Og så vidt jeg kan se på hjemmesiden, så bliver alle de bedste noveller udgivet som paperback. Så helt klar en god mulighed for at komme på tryk:)

Kris