søndag den 17. februar 2013

Konkurrence: Science fiction-ferieScience fiction-prisen vender også tilbage i 2013, så er man til science fiction-genren har man igen nok at se til.

Som altid er Science fiction-prisen en konkurrence med tema, og dette års tema er: "Nordboerne og fremtidens ferie."

Det interessante er her at Knud Larn er gået fra det traditionelle Danskerne og ... til en mere skandinavisk favnende konkurrence – han opfordrer også både svenskere og nordmænd til at deltage, så der er potentiale for en bred konkurrence.

Det betyder altså også at noveller på dansk, svensk og norsk accepteres. Længden skal være mellem 5.000 og 15.000 ord, og deadline er d. 31/12/2013, så der er god tid til at få en ide til hvor feriemålet er i fremtiden.

foruden at de bedste noveller bliver trykt, bliver der også kåret en vinder, der foruden et diplom også får et gavekort til engelske bøger (hvor det præcis gælder til siger siden ikke noget om).


Novellen skal indsendes pr email, som vedhæftet Microsoft Word-fil, med emnelinien: "Science Fiction Novellekonkurrence 2013 – Fremtidens Ferie" til mailen knudlarn@hotmail.com. Får du ikke en kvittering så skriv igen og hør om den er nået frem.
I mailen skriver I også en kort præsentation af jer selv, inkl. navn, e-mail, fuld postadresse og fødselsår.
Den vedhæftede novelle skal være anonymiseret (dvs. intet navn på selve novellen, kun i mailen).

Novellen bliver bedømt på disse kriterier:

  • Evnen til at fortælle en god og spændende science fiction historie (0-5 point).
  • På dens ideer, dens novum, koncepter, visioner (0-5 point).
  • På dens overholdelse af tema (Norden og Fremtidens Ferie) (0-5 point). 4) på dens overholdelse af andre formkrav (længde, "det nordiske", en realistisk fremtid). (0-5 point).

Du kan læse mere om Science fiction-prisen på Knud Larns hjemmeside her!

Så er det bare at drømme sig til fremtidens ferieparadis eller –helvede.

God skrivelyst
Bjarke