mandag den 14. januar 2013

Forfatterstatus 2012Godt nytår til jer alle! Jeg håber I kom godt ind i det.

Som jeg jo altid gør i starten af det nye år, så vil jeg i dag se tilbage på alle de ting 2012 har bragt med sig, og det er ikke småting i år.

Lad os starte med det oplagte: Udgivelser. Jeg har fået udgivet tre noveller i år. Den første er Cthulhu Mythos-historien Kælderen, om en ung mand, der opsøger sin barndomsby for at opdage at ikke at er som det plejer at være.
Novellesamlingen var et projekt startet af H.Harksen Productions, der også før har udgivet en del af mine gys.

Min anden udgivelse er novellen "Spil med Døden", der er at finde i Forlaget Tellerups samling af Drengelitteratur-noveller i forbindelse med selv samme konkurrence, der løb af stablen for anden gang her i 2012. En speciel novelle, da det var selv samme tekst, jeg faktisk kom ind på Forfatterskolen for Børnelitteratur på – men mere om det senere.

Den sidste novelle hedder "Et barn er født" og er en post-apokalyptisk genfortælling af Jesu fødsel.
Det er Knud Larn, der står bag udgivelsen, og det er en del af hans Science Fiction-fanzine med temaet: Danskerne og fremtidens jul. I stedet for at skrive om juletræer og intergalaktiske nissemænd følte jeg dog for at arbejde med noget mere bibelsk, sådan har vi alle bløde sider.


Udover al skrivningen har jeg selvfølgelig også undervist en masse i skrivning. Udover Forfatterspirernes Skriveklub har jeg i samarbejde med Nicole Boyle Rødtnes igen i år stået for Forfatterspirernes Forfatterkursus i sommeren, der igen i år gik over al forventning.

Derudover har jeg holdt en del skrivekurser selv, blandt andet i forbindelse med AOF og KBH Læser.


2012 var også året hvor jeg afleverede mit universitetsspeciale om branding med fokus på online markedsføring og advergaming. Arbejdet med det emne har været sindssygt spændende, samtidig med at det har givet mig ufatteligt mange ideer til hvordan man kunne markedsføre sin roman, når det bliver aktuelt – og så har det halve års specialekaos ikke været spildt!

Selvfølgelig betyder et afleveret speciale ikke at man er færdig med at studere, og fordi jeg ikke kan lade søgte jeg i år ind på Forfatterskolen for Børnelitteratur, ikke fordi jeg regnede med noget, men fordi at nu var universitetet færdigt så det var forsøget værd.

Og det var det bestemt, for jeg kom ind, og er som du læser dette gået i gang med andet halvår på skolen. Det er fedt, lærerigt og der er en genial energi iblandt vores lille hold på 12 forfattere, så jeg ser frem til de næste 1½ års undervisning og skrivning!

I forbindelse med at jeg kom ind på skolen har jeg også været i radioen, nemlig på P1's Kulturkontoret, hvor de gerne ville høre hvordan det var at gå med en forfatter i maven.

Årets andet store interview var sammen med forfatteren Carina Evytt på Fantasticon, hvor vi talte om det at bruge hinanden som sparringspartnere på plot og som betalæsere. Carina er en fantastisk person at arbejde sammen med, og det følte jeg bestemt interviewet gjorde tydeligt.


Den sidste store ting i 2012 er at jeg i starten af året blev filmet til en undervisningsvideo, som nu ligger online på Danskfaget.dk, hvor man også kan finde videoer med forfatteren Camilla Wandahl. Vi begge fortæller om skrivning, og hvordan man kan blive bedre. En sjov oplevelse, der også har givet mig blod på tanden til at lege mere med filmmediet også.

Øj, det har været et begivenhedsrigt år. Jeg har sikkert glemt en masse, men sådan er det jo når man lever aktivt. Håber I alle har haft et godt 2012, og at 2013 bliver endnu bedre og fyldt med skrivning.

God skrivelyst
Bjarke