mandag den 17. september 2012

Konkurrence: Science fiction noveller til Lige under overfladen


For 7. år i træk udgiver Science Fiction Cirklen deres antologi med arbejdstitlen ”lige under overfladen”. Denne gang er der dog blevet ændret lidt, så vi nu kan have endnu mere sjov med konkurrencen!
I denne omgang optages der nemlig ikke kun noveller, men også tegneserier og digte! Så har du en digter eller en tegneserie-skaber i maven, så slå til!
Der er faktisk endnu flere grunde til at deltage i år, da redaktøren Carl-Eddy har åbnet op for muligheden for at lave to antologier denne gang hvis deltagerantallet er lige så stort som de sidste par år.

Novellen skal være science fiction, men der er ikke krav om noget bestemt emneområde eller andre ydre omstændigheder der skal opfyldes. Alt fra tidsrejser, space-opera, nær fremtid og fjern fremtid til parallelverdner osv. er ok.

”Det bør dog nok nævnes at redaktøren foretrækker historier, der ud over rammen også har en form for ’budskab til læseren’. Det er svært at formalisere, da det kan være så forskelligt, men normalt vil det fremgå af historien når man læser den. Rene action historier der lige så godt kunne være foregået i nutiden vil blive nedprioriteret.”

novellerne har en max ordgrænse på 15.000 ord, og redaktøren forventer for det meste noveller i rammen 3.000-6.000 ord. Mindre kan dog også gøre det, hvis man bare har en knaldgod ide på 500 ord.

Man må højest sende 3 værker ind(fx en tegneserie og to noveller, eller 2 noveller og et digt osv), da redaktøren også skal have en chance for at læse dem igennem. En fornuftig regel, da der sidste gang var over 50 noveller!

Deadline er d. 1. marts 2013, så er der er rigelig tid til at finde på et spændende og ”budskabsrigt” plot til netop din science fiction-novelle!

Novellen skal (sammen med en lille tekst om forfatteren på 200-400 ord) sendes til redaktøren Carl-Eddy Skovgård på ceskovgaard@e-box.dk Sammen med jeres tekst skal i vedlægge en postadresse (ikke mail).


For yderligere information kan man gå ind på Science Fiction cirklens hjemmeside, eller kontakte Carl-Eddy pr mail.


God skrivelyst
Bjarke

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Er det meningen at man skal sende to tekster om forfatteren/en selv?

Bjarke sagde ...

Nej, det er det bestemt ikke. Det er mig der er en klovn og gentager mig selv!
1. stks beskrivelse af jer selv på 200-400 ord skal I sende med.
Jeg retter det I morgen tidlig så der ikke er nogen forvirring!
Godt set!
Bjarke

Anonym sagde ...

Det er da super, nu hvor Kandors Fantasy novelle konkurrence udgik. Så skal der tænkes kreativt:)