mandag den 6. august 2012

Tredje år med forfatterspirernes forfatterværksted


Igen i år har der været Forfatterspirernes Forfatterværksted på Vanløse bibliotek, og som det har været de to andre år var det Nicole Boyle Rødtnes og mig selv der stod for undervisningen.

Det har været en så fed oplevelse! Igen har ungerne været ved at bruse over med kreativitet og skriveglæde, og endnu bedre er det, at de rent faktisk har en lyst til at lære skrivehåndværket. De tager imod de redskaber de får, og flere kunne endda trække tråde tilbage til det de har lært i Forfatterspirernes Skriveklub. Kloge og talentfulde unger må man sige – og så ikke et ord om at det er fremtidige konkurrenter, hehe.

I år var planen at få forfatterspirerne igennem en hel novelle, og det gik faktisk ganske godt. Selvfølgelig måtte vi tage højde for at ikke alle kunne nå at skrive en hel novelle på kun en uge, så vi sørgede for at hver undervisningsgang så vidt muligt resulterede i at man nåede et kritisk punkt i novellens plot, så man bare kunne udfylde hullerne når ugen nu er ovre.

udover undervisningen var der også oplevelser i massevis, bl.a. en inspirationstur til Politimuseet hvor vi fik lov til at følge en politiopklaring fra fundet af et lig til anholdelsen af skyldige.
Om torsdagen fik Forfatterspirerne besøg af forfatteren Kit A. Rasmussen som bl.a. har skrevet bøgerne om William og Athene, som varmt kan anbefales. Kit er en helt fantastisk forfatter, og hendes glæde ved skrivningen trak da også igennem til ungerne, der syntes det havde været så fedt at høre om hendes skrivning  og liv som forfatter.

Om fredagen afsluttede vi novellerne og havde oplæsningstræning, der skulle gøre os klar til lørdagen hvor der blev holdt afslutning med oplæsning af tekster fra kurset. Afslutningen gik fantastisk, og det var så fedt at høre hvor mange der helt bestemt ville vende tilbage næste år – og være med i Forfatterspirernes Skriveklub til September!
Man er da bare den lykkeligste underviser når det er sådan en tavle man kommer ind til!

Og nu er ugen gået, og jeg sidder med en bunke evalueringer, der er fantastisk positive – så bliver det ikke bedre. Vil fremhæve to, der gjorde mig helt glad da jeg læste dem:

Underviserne ved seriøst ALT om at skrive
og
Det var ligesom at gå i skole, bare sjovt!

Fantastisk feedback hvis du spørger mig!

God skrivelyst
Bjarke