mandag den 6. august 2012

Tredje år med forfatterspirernes forfatterværksted


Igen i år har der været Forfatterspirernes Forfatterværksted på Vanløse bibliotek, og som det har været de to andre år var det Nicole Boyle Rødtnes og mig selv der stod for undervisningen.

Det har været en så fed oplevelse! Igen har ungerne været ved at bruse over med kreativitet og skriveglæde, og endnu bedre er det, at de rent faktisk har en lyst til at lære skrivehåndværket. De tager imod de redskaber de får, og flere kunne endda trække tråde tilbage til det de har lært i Forfatterspirernes Skriveklub. Kloge og talentfulde unger må man sige – og så ikke et ord om at det er fremtidige konkurrenter, hehe.

I år var planen at få forfatterspirerne igennem en hel novelle, og det gik faktisk ganske godt. Selvfølgelig måtte vi tage højde for at ikke alle kunne nå at skrive en hel novelle på kun en uge, så vi sørgede for at hver undervisningsgang så vidt muligt resulterede i at man nåede et kritisk punkt i novellens plot, så man bare kunne udfylde hullerne når ugen nu er ovre.

udover undervisningen var der også oplevelser i massevis, bl.a. en inspirationstur til Politimuseet hvor vi fik lov til at følge en politiopklaring fra fundet af et lig til anholdelsen af skyldige.
Om torsdagen fik Forfatterspirerne besøg af forfatteren Kit A. Rasmussen som bl.a. har skrevet bøgerne om William og Athene, som varmt kan anbefales. Kit er en helt fantastisk forfatter, og hendes glæde ved skrivningen trak da også igennem til ungerne, der syntes det havde været så fedt at høre om hendes skrivning  og liv som forfatter.

Om fredagen afsluttede vi novellerne og havde oplæsningstræning, der skulle gøre os klar til lørdagen hvor der blev holdt afslutning med oplæsning af tekster fra kurset. Afslutningen gik fantastisk, og det var så fedt at høre hvor mange der helt bestemt ville vende tilbage næste år – og være med i Forfatterspirernes Skriveklub til September!
Man er da bare den lykkeligste underviser når det er sådan en tavle man kommer ind til!

Og nu er ugen gået, og jeg sidder med en bunke evalueringer, der er fantastisk positive – så bliver det ikke bedre. Vil fremhæve to, der gjorde mig helt glad da jeg læste dem:

Underviserne ved seriøst ALT om at skrive
og
Det var ligesom at gå i skole, bare sjovt!

Fantastisk feedback hvis du spørger mig!

God skrivelyst
Bjarke

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor lærer man at skrive, hvis man er 20 år, aldrig har været på forfatterkursus, ikke har råd til forfatterskole, og i øvrigt starter på en bacheloruddannelse til september?

Anika Eibe sagde ...

Ligesom at gå i skole, bare sjovt ... fantastisk kommentar og sikke en feedback.

Du bliver nødt til at nedsætte dig som guru. :-)

Bjarke sagde ...

Hej anonym
Det vigtigste man kan gøre er at skrive, og finde nogle der kan give en feedback på det man skriver - allerede der rykker man sig. Derudover kan jeg anbefale at læse en masse bøger og begynde at tænke over hvordan sproget bliver brugt deri, og ja, selvfølgelig læse på Skrivekrampe.dk!
Og så evt. spare op til et skrivekursus i en ferie da den slags virkelig også kan rykke for ens skrivning. Håber det giver dig nogle gode pointers til hvad du kan gøre i hvert fald :)

Anika: Gemmer også de evalueringer til en regnvejrsdag kan jeg godt sige dig :D

Bjarke sagde ...

Anonym:
Evt holder forfatteren Nicole Boyle Rødtnes et "Få hul på romanen"-kursus på AOF over fire søndage her i efteråret for kun 921 kr. Det er ret billigt for et skrivekursus, og ligger udenfor studietid (weekenden), så det var da en ide at starte på?
God skrivelyst
Bjarke