onsdag den 1. februar 2012

Skriv en Anders And-historie

Her kommer der lige en konkurrence til de hurtige. Dagbladet Politiken har i samarbejde med Koncernen Egmont, der udgiver Anders And-bladet i DK offentliggjort en konkurrence hvor du har muligheden for at skrive en historie om dine yndlingsænder!

Hvad der kræves af en i konkurrencen er meget specifik, så jeg har valgt at lave et citat hvor det hele bliver forklaret her:

"En Anders And-historie kommer til verden på baggrund af fire trin: plot, synopsis, manus og den færdige historie. Det, du skal levere til konkurrencen, er første og andet trin - nemlig et plot og en synopsis.
Kort fortalt er et plot en meget kort beskrivelse af, hvad man ønsker at fortælle. Hvad, hvorfor og hvordan. Plottet beskriver kort ideen og de vigtigste linjer i handlingen uden at gå i detaljer med dialog, bifigurer, navne etc.
Synopsis er en længere beskrivelse af historien. Her viser det sig, om historien holder. Om forløsningen af historien hænger sammen med det, forfatteren har lagt ud med. Om historien hører til i Andeby eller lige så godt kunne finde sted i Gotham City eller Springfield. Hvad motiverer hovedpersonen? Hvordan reagerer han/hun? Er det spændende, sjovt, overraskende etc. Synopsen gennemgår handlingsforløbet mere detaljeret, så en redaktør nemt kan se forløbet for sig. Det er her, du virkelig sælger din historie."

Udover at man får trykt sin historie i bladet, er hovedpræmien også 13 Hall of Fame-bøger med ænderne! En præmie, der for mange Anders And-fans er værd at kæmpe for!

Plot og synops må sammenlagt højest fylde 2 A4-sider (ca. 5000 tegn med mellemrum) og skal sendet som ren tekst til and@pol.dk

Deadline for indsendelse af historier er d. 1. marts kl. 12.00.

Du kan læse mere om konkurrencen på Politikens opslag HER! Blandt andet er der gode råd til hvordan man skriver en synops, og en gennemgang af hvordan Anders And-historier bliver lavet.

God skrivelyst
Bjarke

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvordan er det med rettighederne, hvis man indsender sin historie til politiken? Afgiver man sig alle rettigheder?

Bjarke sagde ...

Jeg går ud fra at det gælder som med alt andet. Vinder du konkurrencen så har de ret til at lave den om til en Anders And-historie, og du må ikke "afsløre" den før dette er sket.
Vinder du ikke kan jeg ikke forestille mig at de vil beholde rettighederne til den, og tror jeg heller ikke de kan, da det jo er din historie. Det kan dog ske at de kontakter dig og gerne vil have et samarbejde, men igen - det er spekulationer fra min side.
Evt. kan du jo prøve at kontakte dem og spørge?
God skrivelyst
Bjarke