mandag den 27. december 2010

2010 – en forfatterstatus

Så håber jeg vi alle er ved at komme os over julemaden, og julefrokosterne. Jeg føler mig godt kvæstet, men det skal dog ikke forhindre mig i at lave denne forfatterstatus. Præcis som sidste år vil jeg prøve at opsamle hvad jeg fik ud af året, og hvad der nu mangler i mit liv som forfatter.

Det lykkedes halvt for mig i 2010. I april måned sad jeg med Lyden af Vanvid foran mig, og kunne deri læse min egen novelle Unruhe. En rigtig fed oplevelse! Og nu kan jeg kun glæde mig til den dag det bliver en hel bog dedikeret til mig – hvem ved, måske det kommer i 2011?

Min roman Gigolo Hitman har været på forlagsturne, og set en del forlag i løbet af 2010. De har alle måttet indrømme at de havde svært ved at se et marked for lige den type roman, men at jeg da helt klart kunne skrive. Flere har endda luftet ønske om at få mig i stald, og sagt at jeg bare skal sende mit næste manuskript til dem - rigtig positiv udmelding for en forfatterspire som mig.
Gigoloen skal sendes til Rosinante og Co i starten af det nye år, og hvem ved, det kan være de er interesserede i denne lille ”perle af dansk litteratur”?

Hvad har jeg ellers skrevet i 2010
Min anden roman, med arbejdstitlen Baconspøgelset, nåede også ud til en redaktør. Han mente at jeg sagtens kunne udforske historien mere. Det førte til en omskrivning af hele romanen, hvoraf jeg nu kun mangler de fire sidste kapitler, så er jeg ved at være klar med den.

Jeg fik også lige imellem dette flettet en lille cyberpunk-roman af, som jeg snart også vil kikke på en redigering af. Ind til videre har beta-læseren været positiv.

En julekalender blev det også til, som blev taget godt imod over alt forventning, det er bare superfedt at opleve! Hvem ved, måske der også kommer en i 2011?

På novellefronten har det heller ikke stået lidt sløjt til. Jeg har fået skrevet en masse, og deltager bl.a. i Ny Science Fictions fantasy-konkurrence med en gang indisk Sword and Sorcery, og en novelle til HUFs På kanten-konkurrence. Jeg roder også med en novelle til forlaget Kandors fantasy-konkurrence, men ved ikke om jeg helt kan nå deadline.

Andre forfatterrelaterede glæder fra 2010
Dette er fordi at jeg i december-måned er flyttet. Ja, jeg er taget fra mit elskede Brønshøj, og er flyttet ud på Amager, for at få en større lejlighed. Og en lejlighed betyder en ekstra ting: Forfatterkontor! Endelig har jeg fået et sted jeg kan sætte mig ind, når der skal skrives og redigeres. Mere om det i et indlæg til næste år!

Derudover har jeg sammen med forfatterne Nicole Boyle Rødtnes og Camilla Wandahl undervist en gruppe forfatterspirer i Vanløse, en fantastisk oplevelse, der bestemt har givet mig blod på tanden til en gang i fremtiden igen at undervise i skrivningens ædle kunst.

Sidst men ikke mindst har jeg fået stablet en skrivegruppe på benene, blandt andet sammen med en anden forfatterblogger Morten Brunbjerg. Rigtigt fedt en gang imellem lige at have nogen at mødes med og snakke forfatterting.

Hvad så til næste år?
Til næste år skal Baconspøgelset gøres færdigt og sendes ind til forlag. Det samme skal Gigolo Hitman som jeg før nævnte. Samtidig skal der deltages i flere skrivekonkurrencer, så der er nok at lave.

Derudover har jeg fået flere ting at se til. Jeg skal sammen med Nicole Boyle Rødtnes stå for en skriveklub i Vanløse, og jeg skal ind som praktikant på Forlaget Samfundslitteratur. En fed oplevelse er jeg sikker på, sådan at komme ind og snuse til forlagsverdenen!

Jeg har også en del planer for Skrivekrampe.dk, men det må i vente og se til næste år! Glæd jer, det bliver sikkert drønsjovt.

God skrivelyst
Bjarke