mandag den 13. marts 2017

Konkurrence: Vil du vinde en gyldendal-udgivelse?

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 åbner 13. marts for den landsdækkende skrivekonkurrence ’500 Ord’ i tæt samarbejde med DR, Gyldendal og Aarhus Kommune. Børn og unge mellem 8-16 år over hele landet inviteres til at skrive en historie på maksimalt 500 ord over temaet ’rejse’.

”På Gyldendal har vi længe gerne ville eksperimentere med at udgive tekster skrevet af børn. Så da vi hørte, at Aarhus 2017 gik med planer om at udskrive en konkurrence, hvor børn skriver for børn, foreslog vi straks, at en del af præmien skulle være, at få sin tekst udgivet som en rigtig bog og med illustrationer af professionelle tegnere. Jeg er sindssygt spændt på at læse de bidrag, der kommer ind til konkurrencen, og jeg håber, der kommer mange, ” siger Elin Algreen-Petersen, Gyldendal.


Regler
  • Konkurrencens tema ’rejse’ må tolkes helt frit, altså er fortællinger om alt fra rumrejser til cykelture tilladt.
  • Bidragene deles op i to aldersgrupper: 8-12 årige og 13-16 årige.
  • Børn og unge i aldersgruppen kan individuelt sende historier ind til konkurrencen via hjemmesiden www.dr.dk/500ord.
  • Sidste frist for indlevering af bidrag er 1. maj.


"I DR vil vi gerne dyrke kreativitet og medskabelse i børnehøjde. Vi synes, det er vigtigt, at børn får mulighed for at slippe fantasien løs, og det er vigtigt, at vi tager dem alvorligt, når de gør det. Børnenes kreativitet og fortælleglæde er i fokus her." Siger Dennis Glintborg, DRPræmie
De to vindere får udgivet deres historier på Gyldendal med illustrationer af professionelle illustratorer.
Skrivekonkurrencen er en del af et større fokus på børne- og ungelitteratur i 2017, som også markerer 50-året for en lille revolution i dansk børnelitteratur med udgivelsen af fem store moderne klassikere i 1967.

En professionel jury bedømmer de mange bidrag, og de to vindere får deres bog redigeret, illustreret og udgivet på Gyldendals forlag. Juryen består af: Elin Algreen-Petersen chefredaktør Børn og Unge Gyldendal, Stine Sillesen redaktør på DR-Ultra, Mads Geertsen (Onkel Reje) og forfatteren Cecilie Eken.

Det hele kulminerer med Den Internationale Børnelitteraturfestival Aarhus 39, hvor vinderne offentliggøres og hyldes og de to vinderbøger udkommer.


Så er du mellem 8 og 16 er det bare at komme i gang – hvilken rejsen inviterer du folk på?

God skrivelyst
Bjarke