søndag den 29. november 2015

Skrivning i den travle julemåned

Pyh, nu er november ovre. Jeg glemmer altid hvor meget november går amok med foredrag, bogforum og alt muligt andet, der alt sammen giver en sved på panden.

Næste måned, der står for døren er december, og medmindre du af en eller anden grund ikke fejrer denne fantastiske måned, så er du sikkert også bange for ikke at få skrevet her! Fik du deltaget i NaNoWriMo har du dit på det rene, men er du ligesom mig – så vil du gerne lige give skrivningen en skalle den sidste måned, så du kan fejre nytår med god samvittighed.

Jeg har indført kalenderlysskrivning derhjemme. Det er efterhånden blevet en tradition, da jeg sammen med forfatteren Nicole Boyle Rødtnes indførte det i 2011, og siden har skrevet i kalenderlysets skær i snart fem år nu.Så hvordan gør du?

Du anskaffer dig et kalenderlys. Tænk over tykkelsen når du køber det, de helt tykke giver dig mere skrivetid – men det er også rigtigt let at komme bagefter. De tynde har ikke særlig meget skrivetid i sig.

På de fleste lys står der faktisk brændetid på, og med lidt hurtig regning kan man let finde ud af hvor meget lyset forventer man skal skrive hver dag. Lidt under en time er et godt bud, og har man lyst til mere, så fred være med det.
Hvorfor er det en god ide?

Det er synligt. Jeg plejer altid at sige at man ikke skal finde tid til at skrive, man skal tage sig tid til det. Man bliver ikke forfatter på at skrive lidt engang imellem.

Dette ved jeg er svært for mange, da det der med at tage sig tid fylder meget når man har familie, venner og skole/job. Her kommer kalenderlyset ind: Det kan ses.

Fortæl din familie hvad du laver, spørg om de vil være med. Og tænd så lyset hver dag: mens de hygger sig, skriver du – og savner de dig kan de bare se over mod lyset hvornår de får dig tilbage igen.

Samtidig får du et meget visuelt tegn på hvor meget du har skrevet, for skriver du ikke en dag, så brænder du heller ikke ned – og så får du lidt mere travlt senere (dette har tit resulteret i nogle skrivemaratoner i weekenderne for os).Så skynd dig ud og køb et kalenderlys, deltag i hyggen! Er du på instagram så #kalenderlysskriv så vi alle kan se din proces.God skrivelyst
Bjarke