mandag den 2. februar 2015

Konkurrence: Kan du skrive om tid?

Foreningen HUF har i de sidste år lavet nogle ret lækre samlinger med alt fra gys og fantasy til realisme og dystopier. Nu søger de noveller til deres næste samling og denne gang er emnet: Tid.
Hvad vil det sige at omdrejningspunktet er tid? De beskriver det selv sådan:
”Din historie skal tydeligt behandle temaet tid. Det er ikke nok, at det nævnes i en sidebemærkning eller at din historie foregår i en historisk tid.
Bevægelse i tid kan ses på mange måder. Det kan være rejser i tid. Tid, der løber. Tid, der springer. Tid, der sidder på en bænk i Kongens Have og langsomt går i stå. Det kan være både fysisk bevægelse, bevægelse via minder eller bevægelse i tankerne. Hvordan ville det f.eks. være, hvis nu man var født i én tidsperiode, men forestillede sig livet i en anden? Eller hvad hvis man oplevede tiden baglæns? Eller glemte forskellen mellem nutid og fortid? Eller hvad med en historie, der springer mellem slutning, midte og begyndelse?”Er du parat til at prøve emnet af? Så er der disse krav til teksten:
  • Max. længde: 36.000 tegn
  • Målgruppe: 12-17 år
  • Højst tre bidrag per deltager
  • Man skal være medlem af HUF

Deadline er d. 31. juli 2015 og alle noveller skal sendes til huf.samling@gmail.com – og husk nu at du skal være medlem af foreningen for at deltage. Bliver du medlem får du dog også mulighed for at deltage i senere samlinger, du kan også komme med til de mange skrivekurser og skriveferier foreningen afholder, samt modtage foreningsbladet Skrivelyst, der ofte bugner af viden om forfatterlivet.

Er du i tvivl om hvorvidt din historie passer ind er du velkommen til at skrive til ovenstående e-mail og høre HUF – en ganske god service må man sige.

Læs mere på HUFs hjemmeside HER!

Så der er ingen tid at spilde – kom i gang med at skrive!

God skrivelyst
BjarkeHUF – Forening for Håbefulde Unge Forfattere er en forfatterforening med fokus på netop unge skrivende. Foreningen har i mange år hjulpet nye forfattere frem. Foreningen er ikke knyttet til Skrivekrampe.dk på nogen måde – Jeg startede foreningen op for snart mange år siden, men begge foretagender er i dag uafhængige af hinanden. 

4 kommentarer:

Julie sagde ...

Ærgeligt at der ikke også findes et HÆF (håbefulde ældre forfattere) for dem over 30 :D

Men spændende konkurrence.

Anonym sagde ...

Man kunne godt snart ønske sig en anden målgruppe end de unge. Deres seneste samling var også henvendt unge. Der er absolut intet galt i at skrive til børn og unge, men hvorfor ikke prøve sig med en samling henvendt til det voksne publikum? Min interesse er i hvert fald allerede forduftet

Bjarke sagde ...

Hej Julie og Anonym
Julie, der fandtes faktisk et "HÆF" engang da vi startede HUF, men jeg tror den forening gik i sig selv igen - men det forhindrer jo ikke dig i at starte noget op? :)

Anonym: Jeg tror simpelthen at deres novellesamlingers fokus skyldes både interessen fra størstedelen af deres medlemmer og det faktum at det lyder ret godt når "unge skriver til unge".

Og der er jo intet der hindrer dig I at skrive voksenlitteratur udenom konkurrencen her - det er et tilbud til dem der vil skrive til unge, dem der vil skrive til voksne kan så fx se på Politikens kærlighedsroman eller lignende :)

God skrivelyst
Bjarke

Julie sagde ...

Der kan man bare se :)
Nej det har du ret i, det kunne jeg vel godt, men ville slet ikke vide hvor jeg skulle starte. Og er heller ikke sikker på at tiden er til at sætte mig ind i en masse ting lige pt.

Men måske en dag :)