søndag den 30. marts 2014

Det er jo ikke en LEGO-bog? Om ugens største overraskelse

Jeg stod egentlig og lavede mad, da SMS'en tikkede ind. Det var i tirsdags, jeg lavede risret (Knorrs, jeg var også uinspireret).  "Jeg har en overraskelse til dig når jeg kommer hjem." Den var fra min kone, der havde stået på bogmesse hele dagen. Jeg smilte ved tanken: Hun har købt en LEGO-bog til  mig. Hun ved jeg elsker dem, så hvad andet kunne det være?


Tyve minutter senere hørte jeg døren åbne sig, vi sagde hej, og jeg begyndte at hælde maden op på tallerkener. Så rakte hun mig posen. Det var overraskelsen. Inden jeg afslører hvad det er, vil jeg gerne indrømme at min første tanke kom af forvirring:

Det er jo ikke en LEGO-bog?


Og nej, det var det ikke. I hænderne stod jeg med MIN EGEN bog. City Surfer. Den bog, der først udkommer d. 23. april, og som alligevel lige blev fremvist på bogmesse. Hun havde ikke vidst det, min hustru. Hun var bare gået forbi Turbines stand og set den, revet den ned fra hylden og måske/måske ikke råbt af manden i standen, at hun var ligeglad med at det var et udstillingseksemplar – hun skulle have den NU!

 

Det er en underlig oplevelse, egentlig. At stå der med sit barn, se på det og ikke vide hvad man lige skal tænke – ikke være forberedt på det. Hey, jeg havde gået og troet jeg lige kunne presse i hvert fald to uger mere ud af at være uudgivet forfatter, inden den 23. men no way, jeg er "officiel" nu, og så er den ikke længere. Skræmmende, og ganske fantastisk tanke.

 

Så nu er jeg ikke længere skuffet over det med LEGO-bogen. Det var faktisk kun i det der ene sekund, inden jeg forstod hvad det var jeg stod med. Et sekund! Nu glæder jeg mig bare til at kunne vise den til alle – det må gerne snart blive udgivelsesdag, for mit eksemplar er allerede ved at være nedslidt!

 

God skrivelyst
Bjarke