mandag den 28. maj 2012

Dystopisk Novellekonkurrence

Så er der endnu en konkurrence, og denne gang er det ungdomsnoveller indenfor dystopi-genren der er bud efter.


"Dystopi kommer af græsk hvor det betyder et dårligt sted at være (dys = dårlig topos = sted). En dystopi er det modsatte af en utopi. En dystopisk tekst beskriver en verden eller et samfund hvor det af den ene eller anden grund ikke er godt at være."


Det er foreningen HUF – Håbefulde Unge Forfattere, der står bag konkurrencen, og det kræver derfor også at man er medlem af foreningen. Men er du under 30, så er de 145 kr. et medlemskab koster, godt givet ud!


Når de beder om dystopier virker de til gengæld ret åbne overfor begrebet, da de nævner en lang liste af mulige inspirationskilder, bl.a. The Hunger Games, De hvide mænd af Kenneth Bøgh Andersen og Se dagens lys af Svend Åge Madsen – så slå jer endelig løs, om I så vil skrive om en ødemark i den ødelagte storby, eller medierne der er gået amok, der er nok at tage fat på.


Af krav er der at:

·         Ens novelle skal være imellem 3 til 15 normalsider (en normalside er 2.400 anslag)
·         Novellen skal henvende sig til de 12-17 årige
·         Novellen skal være indenfor genren dystopi
·         Man skal være medlem af HUF for at deltage


Novellerne vil efter indsendelsesfrist blive læst af fire dommere (to redaktører + to medlemmer af HUFs bestyrelse), der vil udvælge de bedste tekster, og gå i dialog med forfatterne om teksten. Du kan læse mere om konkurrencen på HUF'shjemmeside.

Deadline for indsendelse er d. 5. januar 2013, og jeg går ud fra at den skal sendes til HUFs bestyrelse på mailen: huf.forfatter@gmail.com


En interessant novellekonkurrence, med et godt tema, der giver mulighed for virkelig at tænke kreativt – for hvor mange forskellige dystopier kan man egentlig lave?


God skrivelyst
Bjarke