mandag den 28. maj 2012

Dystopisk Novellekonkurrence

Så er der endnu en konkurrence, og denne gang er det ungdomsnoveller indenfor dystopi-genren der er bud efter.


"Dystopi kommer af græsk hvor det betyder et dårligt sted at være (dys = dårlig topos = sted). En dystopi er det modsatte af en utopi. En dystopisk tekst beskriver en verden eller et samfund hvor det af den ene eller anden grund ikke er godt at være."


Det er foreningen HUF – Håbefulde Unge Forfattere, der står bag konkurrencen, og det kræver derfor også at man er medlem af foreningen. Men er du under 30, så er de 145 kr. et medlemskab koster, godt givet ud!


Når de beder om dystopier virker de til gengæld ret åbne overfor begrebet, da de nævner en lang liste af mulige inspirationskilder, bl.a. The Hunger Games, De hvide mænd af Kenneth Bøgh Andersen og Se dagens lys af Svend Åge Madsen – så slå jer endelig løs, om I så vil skrive om en ødemark i den ødelagte storby, eller medierne der er gået amok, der er nok at tage fat på.


Af krav er der at:

·         Ens novelle skal være imellem 3 til 15 normalsider (en normalside er 2.400 anslag)
·         Novellen skal henvende sig til de 12-17 årige
·         Novellen skal være indenfor genren dystopi
·         Man skal være medlem af HUF for at deltage


Novellerne vil efter indsendelsesfrist blive læst af fire dommere (to redaktører + to medlemmer af HUFs bestyrelse), der vil udvælge de bedste tekster, og gå i dialog med forfatterne om teksten. Du kan læse mere om konkurrencen på HUF'shjemmeside.

Deadline for indsendelse er d. 5. januar 2013, og jeg går ud fra at den skal sendes til HUFs bestyrelse på mailen: huf.forfatter@gmail.com


En interessant novellekonkurrence, med et godt tema, der giver mulighed for virkelig at tænke kreativt – for hvor mange forskellige dystopier kan man egentlig lave?


God skrivelyst
Bjarke

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Interessant. Men også svært. Altså, der er jo enorm forskel på en 12 årig og 17 årig Det er ikke nemt at skrive en novelle som både tiltaler et barn som end ikke er konfirmeret og så en 17 årig, der kunne gå i gymnasiet.

Men okay en udfordring er altid godt:)

Bjarke sagde ...

Hej Anonym
Ja, det lyder som en lidt umulig opgave. Jeg tror også at de mener alderen som vejledende, og at man skal vælge indenfor den grænse.
Sådan har det i hvert fald været med deres tidligere samlinger, som er blevet rigtigt gode.
God skrivelyst
Bjarke

Anonym sagde ...

Jeg tror også måske at man ikke skal tænke på den tolvårige som et barn, men som en der også læser mere voksne noveller. Der er jo meget forskel på både børn og unge, og mange børn, som i kalder dem, har jo også læst the hunger games bøgerne og har nydt dem, og det har syttenårige også... Kom bare lige til at se jeres kommentarer:)

Bjarke sagde ...

Hej Anonym
Og du har helt ret. Specielt i genre-litteratur ses det at historier, fx Dødsspillet og Harry Potter, krydser over og bliver læst "udenfor målgruppe", så derfor handler det måske i største grad om bare at skrive den bedste historie man kan :)
Dog er det også det evige problem som forfatter. Man ved at børn/unge sagtens ville kunne læse det man skriver, og nok synes om det - men ens historie kommer jo aldrig direkte ud til læseren, den skal igennem forlag først, og de går til tider meget op i den slags kategorier.
Derfor kan det være en god ide både at tænke i målgrupper, og ikke tænke i målgrupper, hvis du forstår. Men det er en helt anden snak, hehe.

God skrivelyst
Bjarke