mandag den 5. september 2011

Computeren – forfatterens bedste ven

I gamle dage blev bøger håndskrevet på enten skind eller papir. Før det ridsede man ind i sten og træ. I 1400-tallet opfandt man så trykpressen, og så begyndte der at komme fut i tingene.
Med skrivemaskinen begyndte forfattere at kunne skrive, og fik på sin vis også lettere ved at redigere i deres tekster (hvis I kender slettelak, så er det her det blev brugt.)

Men det er først med computeren at forfattere rigtigt kunne begynde at arbejde med deres tekster, uden at skulle skrive hele bogen ind igen. Med computeren kan vi nemlig redigere direkte i dokumentet, og printe det ud så mange gange vi lyster!


I dag sidder jeg troligt på min pind og venter på min nye computer. Min gamle har fulgt mig i tykt og tyndt i snart mange år, men kan ikke klare det længere. Tastaturet fungerer ikke, og batteriet er sprunget. Hun er gammel, og vi er i fællesskab blevet enige om at det er bedst at jeg kommer videre.


Når computeren er så vigtig for os forfattere at den nærmest kan betegnes som vores bedste ven, så er jeg altid gået inde for at man navngiver den. Min gamle hed Gunilla, og var en stærk tøs, der kunne holde til lidt af hvert.

Min nye computer har ikke fået noget navn endnu. Jeg er i vildrede mht. til hvad hun skal hedde, og tænkte at I måske kunne hjælpe mig. Hun bliver en Thinkpad  og er eco-friendly (altså en milijøvenlig computer). Derfor tænker jeg jo instinktivt et hippie-agtigt navn.
Derudover må det gerne klinge af noget nordisk, da jeg altid har været glad for netop dette.

Så hvis du har et perfekt navn til min nye bedste ven, så send mig lige en mail eller skriv en kommentar, ikke?


God skrivelyst
Bjarke

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvorfor ikke bare vælge et navn direkte fra den nordiske mytologi. Frigg er gudinde for den fri natur, hvilket passer meget godt i hele hippie-kulturen. Freja er lidt af en skønhed, hvilket din computer garanteret også er, desuden kan det godt klinge lidt af hippie?!

Anonym sagde ...

Jeg synes det er en rigtig god idé at bruge noget fra den nordiske mytologi!
Hvad med at vælge enten Hugin eller Munin(Odins to ravne), for de er hans øjne, og kan se hele verden for ham, og kan man måske ikke det med internettet?
Held og lykke med hende, og hils fra mig!
- Mathilda

Anonym sagde ...

Hej :)

Jeg synes du skal kalde den Sif eller Saga...
Jeg har ikke nogen særlig grund andet end jeg synes det er nogle fede navne.

- Dorte :D

Anonym sagde ...

Hilde! Det er bare et fantastisk navn. Lidt krigerisk og stærkt. ;)
- Sofie

Anonym sagde ...

Hej:D

Hvad med at kalde din nye computer Flower Power?? Se dét kalder jeg et hippi navn.. Selvom det måske ikke liger er et navn..

- Silje O.o