søndag den 3. januar 2010

2009 – en forfatterstatus

Grunden til min manglende skrivning her på bloggen har, som jeg også nævnte tidligere, været eksamener. Nu nærmer jeg mig dog snart et tydeligt mål – min sidste eksamen er d. 5 – og derefter skal der bare SKRIVES! Er det underligt at glæde sig som et lille barn?
Skal jeg gøre status over 2009 (den slags er jo så moderne her ved årsskifte), så synes jeg egentlig ikke jeg har fået skrevet så meget. Når jeg så åbner de dokumenter jeg har fået skrevet må jeg selvfølgelig tage det i mig. jeg fik skrevet ½ af min krimi – hvilket for mig svarer til 1,5 roman (og ja, det var en krimiserie på tre, der blev slået sammen til en). Denne opgav jeg dog halvvejs, da den ikke ville det samme som mig. Tror simpelthen den har brug for mere tid til at finde sig til rette.

Min anden roman (som egentlig er den første) blev dog sendt på sin jomfrurejse – ind til Gyldendal. Dem venter jeg stadig på svar på. Håber de kan lide den.

Derudover har jeg fået skrevet en lille håndfuld noveller:

Mænd som stille storme deltog i Fyldepennens konkurrence, og blev godt modtaget af læserne. Den er egentlig bare sammensat af en masse små skriveøvelser jeg har lavet i tidens løb, men er stadig interessant – hvilket også har resulteret i at jeg har valgt at analysere den i min Kreativ Skrivning-opgave på uni.

Dødens Legeplads er en anden novelle, som blev skrevet til Tellerups horror-konkurrence. Den mangler jeg stadig svar på, men rygtet går at det snart vil komme. Regner dog ikke med noget, horror er en svær genre.

Forlaget Valeta havde ligeledes en konkurrence, hvor jeg deltog med den syrede novelle Hjerte rimer på tærte, om en mand, der virkelig lægger kærlighed i sine kokkerier. Den kom desværre ikke med, og i tilbagesynets klare lys kan jeg godt se hvorfor. Den var måske liidt for syret for målgruppen.

Min novelle Unruhe blev til gengæld antaget! Den er inspireret af forfatteren HP Lovecrafts univers og udkommer på H.Harksen produktions. Antologien skulle gerne udkomme i løbet af januar – dette glæder jeg mig også til som et lille barn!

Men hvad kan 2010 så byde på?
Ja, nu bliver det straks mere interessant? Tør jeg spå om hvad det nye år bringer? Selvfølgelig, man kan jo kun blive skuffet.
Jeg er gået ned på halv tid på universitetet. Både for at kunne nyde at jeg nu er i gang med kandidaten, men også for at få tid til at skrive. Det var måske også voldsomt at have to skrivetunge fag som jeg har haft i 2009, så nu må jeg nøjes med ét, og skrive for resten!

Hvad skal der så skrives?
Jeg er blevet kontaktet af en gut som gerne vil have mig til at skrive en bog for ham, det er en kort sag til børn, så der har jeg sagt jeg er interesseret. Går aftalen igennem kommer I sikkert til at høre mere om det.

Samtidig har jeg en ide til en gyser-serie til unge som jeg gerne vil skrive, jeg har lavet synops til 1’eren og glæder mig til at komme i gang!

Af små ting har jeg nogle science fiction-noveller som jeg også har nævnt før. En til Science Fiction prisen og en anden til Science Fiction Cirklens konkurrence. Har aldrig været god til den genre, men synes den er interessant og udfordrende.

Der kommer sikkert en masse mere, skrivekonkurrencer skyder jo op i tide og utide, og så skal jeg da selvfølgelig fortælle om det her på bloggen!
God skrivelyst her i det nye år
Bjarke