søndag den 24. marts 2019

Konkurrence: Skriv en sang til 45.000 kr

Kan du finde ud af at skrive sange og vil du vinde 45.000 kr? I forbindelse med 75-året for Danmarks befrielse afholder ALSANG en konkurrence, hvor du kan skrive en ny fællessang til deres arrangementer, og dermed vinde den store præmie.



Krav

Der er meget få krav til teksten. Ordet og refrænet er helt frit. Efterfølgende afholdes der dog en komponistkonkurrence, hvor der laves en melodi til ens tekst – dette har man altså derfor ingen kontrol over.

Sangteksten skal handle om frihed. Der er frit slag hvad angår indhold. Men teksten må gerne kredse tematisk og metaforisk om frihed, fællesskab og demokrati. Og den kan eventuelt sætte erfaringer fra besættelsestiden ind i et nutidigt perspektiv, så der bliver tale om en moderne fællessang.



Deadline

Der kan indsendes bud på lyrik fra 4. april 2019, når siden www.alsang.dk lanceres. Teksten skal afleveres via hjemmesiden senest den 4. maj, 2019. Vinderteksten offentliggøres 11. juni.

En uge senere udskrives melodikonkurrencen, og ophavsmanden til den bedste komposition afsløres i forbindelse med Spil Dansk Ugen 2019, som finder sted 28. oktober til 3. november.

Man kan læse mere om konkurrencen på hjemmesiden her: https://spildansk.dk/nyheder/digt-frit-og-vind-45-000-kr/ eller stille spørgsmål på  info[a]alsang.dk.

Så kan du skrive en sådan sang, så skynd dig at komme til tasterne!



God skrivelyst
Bjarke