søndag den 22. april 2018

Forfatterjubilæum

I dag (d. 23/4) udkom min første roman. Altså for fire år siden!

Det var den graphic novel-inspirerede roman City Surfer, der havde vundet en konkurrence på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Med støtte fra Statens Kunstfond udkom den i 2014 med lækre illustrationer af Søren Klok.

Det føles ikke som om det er fire år siden.


Jeg kan se tilbage på ti bøger, Young adult, letlæsning og børnebøger. Og jeg har mange flere på vej. Ikke kun det, jeg har fået lov til at gennemføre en af mine store drømme: et roman-univers hvor forskellige karakterer kædes sammen på kryds og tværs.




GHOST & Co

De første tre bind i forlaget Alvildas superhelte-univers er udkommet, nemlig de første tre romaner om superhelten GHOST, der udover at stoppe superskurke prøver at opklare hvem, der er skyld i, at hans far sidder i fængsel.

Senere kommer de to sidste bind i GHOST-serien. Samtidig kan I se frem til flere helte, nemlig Medusa (skrevet af min kone Nicole Boyle Rødtnes), Nordlys (som jeg allerede introducerede i GHOST 3), og en helt mere, jeg endnu ikke vil afsløre for meget om.

Fire helte, der snart skal forsvare Danmark mod en fjende, de aldrig havde troet mulig!
Et stort samlet univers – det har jeg drømt om siden jeg startede med at skrive. Hvor er det vildt, at jeg allerede inden for fire år har fået lov til så stort og lækkert et projekt. Det er jeg super taknemmelig for!







Forfatterlivet udenom

Allerede før jeg udkom med en roman underviste jeg i skrivning gennem Skrivekrampe. Jeg har lavet noveller siden 2010, og har specialiseret mig i skriverutiner og plot når jeg underviser.

Efter at have fået hul på romanerne, er der kun kommet mere at lave. Mange vil have undervisning, både skoler og biblioteker, og jeg får også flere foredrag, hvor jeg kommer ud og fortæller om mit forfatterskab samt hvordan jeg skriver mine bøger: noget jeg virkelig elsker.



Fremtiden

Og man skal også huske at se fremad. Hvad er der i vente nu? Jeg har mange bøger på tegnebrættet. To letlæsnings-serier bl.a. og nogle forskellige andre bøger som jeg glæder mig til at præsentere jer for. Den ene er en fremtidsdystopi inspireret af de 17 verdensmål, som jeg bl.a. har været til et kunstner-seminar om her i foråret. Den anden er en gyserserie.
Sajid er hovedperson i serien Game Master, der
kommer til efteråret!


Derudover er jeg også sprunget på vognen og skriver om computerspil, nemlig i serien Game Master, hvor hovedpersonen Sajid sammen med pigen Kara skal bekæmpe computerspil, der prøver at overtage vores verden.

Så det bliver en spændende fremtid på forfatterfronten!

Tak fordi I har været med de første fire, jeg glæder mig til at se hvad de næste mere bringer!



God skrivelyst
Bjarke