søndag den 11. december 2016

Tid til at se tilbage (og fremad)

Året er snart gået, og jeg kan rigtigt godt lide at bruge den her tid på at se tilbage – det synes jeg også du skal gøre.

Min forfatterstatus for 2016 kommer i starten af det nye år, men jeg synes allerede nu at du også godt må begynde at se tilbage på hvordan dit forfatterliv har klaret sig – og måske overveje hvad der nu skal ske?Når man ser tilbage
 
Det her er faktisk ekstremt let – medmindre du har haft så meget gang i den, at du nu ikke kan huske alt det du har opnået på et år!
 
Du laver en liste, og her skriver du det hele ned:
  • De bøger du har skrevet
  • Dem du har udgivet
  • De noveller du har skrevet og udgivet
  • Hvis du har lavet andre forfatter-ting
  • Hvis du har fået legater eller priser
Alt skal på, lige meget hvor lidt eller meget der er. Og selvfølgelig – er du en spire, så er der ikke så meget: men lidt er også godt!
 
Til næste år er der formegentligt mere, så du skal ikke skamme dig eller være ked af det. Faktisk skal du i stedet se fremad.
 
 
 
Når man ser fremad

Du har opnået noget i år. Der må stå et eller andet på den liste du lige har lavet. Nu skal du bygge mere på.

Har du skrevet en roman? Så skal du måske overveje at gøre den forlagsklar?
Dine fremtidsplaner skal gerne være en udfordring i forhold til hvor du er nået til. Hvis du kun lige har færdiggjort en novelle, så lad være med at bestemme dig for at få udgivet 45 romaner til næste år – det vil stresse dig, der er en stor sandsynlighed for at det vil skuffe dig, og let’s face it: Det er ikke særligt fedt når nu du faktisk gerne vil det her!

Men beslut dig måske for at sende en roman til forlag, mens du fortsætter med at skrive også. Målet må være at få antaget en bog.

Har du fået antaget en bog er målet at få antaget en mere, måske også få stablet foredrag eller den slags på benene. Eller opbygge din tilstedeværelse på de sociale medier?

Find et mål der er realistisk, men hvor du også skal presse dig selv lidt.
Du skal ikke dele det med nogen, det gør jeg heller ikke. Men du skal gemme det, og gå efter det.
Og glæde dig til at du forhåbentlig kan skrive den nye udvikling på din forfatterstatus året efter.God skrivelyst
Bjarke