søndag den 2. november 2014

Den travleste måned for forfattere især …

Så er vi gået ind i november, som for mange forfattere og forfatterspirer er en travl måned. Er det en hektisk måned for dig? Hvis ikke, så skal du lige tjekke de her to ting ud:


NaNoWriMo

Det står for National Novel Writing Month, men er egentlig international. Det er en begivenhed hvor en masse forfattere går med på præmisset: Skriv en roman på 50.000 ord inden måneden er omme. Man må gerne have planlagt en historie, så længe man først begynder at skrive d. 1. november.

Hvorfor er det sejt at deltage? Det kan være en god træning i at få en god skriverutine – du skal skrive ca 1667 ord om dagen for at nå deadline, så der er rigeligt at indhente hvis du mister en dag.

Samtidig bliver du nødt til at gøre op med din indre kritikker, da du simpelthen ikke har tid til blokader og andre pitstop for at nå målet – redigering, det må ske bagefter!

Og til sidst, den 30. november, ja, der sidder du forhåbentligt med et råt manuskript, en færdig historie, og kan gå i gang med redigeringen. Derfor skal du helt klart deltage i NaNoWriMo!

Og der findes en god gruppe danskere, der deltager – søg på nettet og facebook for at finde en gruppe. Det kan være forfærdeligt motiverende at dele sine glæder og frustrationer med nogen i sådan en konkurrence med sig selv.

Læs mere om NaNoWriMo HER!

 

Bogforum
 


Den anden store begivenhed i november er Bogforum. Næste weekend (d. 7.-9. november) åbner Bella center dørene og inviterer alle ind for at købe bøger, høre forfatterforedrag, og møde de forlag, der udgiver de bøger, vi drømmer om engang skal være vores.

Hvorfor er det sejt at deltage? Du kan se forlagenes udgivelsesramme – passer din bog ind der? Du kan se om de virker som hyggelige mennesker, er det nogen du gider arbejde sammen med?

Og du kan høre en masse forfattere fortælle om deres skrivning, gøre dig nogle gode køb, og se hvad der er på markedet – hvad er populært lige nu? Hvad mangler der? Det er altså en oplagt mulighed for research om du så vil skrive dig ind i en niche eller opfinde din egen.
 
Læs mere om Bogforum HER!

 
Så hvad siger du? Bliver du også en fortravlet forfatter, der bare glæder sig til decembers ro og mag?

 

God skrivelyst
Bjarke