mandag den 9. juni 2014

Digtkonkurrence!

Kan du skrive digte? Så er der lige nu en digtkonkurrence i forbindelse med det årlige kulturmøde på Mors. Det er Limfjordsegnens Litteratur Samvirke der står bag konkurrencen.

 

Alle kan deltage i konkurrencen, der er bare nogle enkelte krav:

  • Det skal være naturdigte – om det så er den egentlige natur eller kulturlandskabet er op til dig.
  • Digtene skal indsendes under mærke til Limfjordens Litteratur Samvirke v/ Pia Grandjean Odderskov, Østergårdsvej 3, 9670 Løgstør.
  • Vedlagt skal være en lukket konvolut med mærket påført og indeholdende navn og adresse på indsenderen.
  • Hver deltager kan indsende to digte under hvert sit mærke.
  • Digtene må ikke tidligere have været offentliggjort.

 

Deadline er 1. august 2014, og tre digte vil blive præmieret med 5000 kr. hver, og vinderdigtene vil blive præsenteret i forbindelse med Kulturmødet d. 21-23. august.

 


 

God skrivelyst
Bjarke

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

ved du om man kan skrive på engelsk?

Stine

Bjarke sagde ...

Hej Stine

Nej, det ved jeg ikke, men kan forestille mig at de helst vil have ting på dansk?

God skrivelyst
Bjarke

Louise Lund Oesen sagde ...

Hej
Er det ikke noget med, at man skal være medlem af forfatterforeningen for at kunne deltage? - der står nemlig noget om, at man skal have et "mærke" som man skal sende med? - det er bare et temmelig dyrt medlemsskab :/
VH Louise

Bjarke sagde ...

Hej Louise og jer andre.

Jeg tror faktisk bare det betyder at der skal stå tydeligt at det er til Litteratur Samvirke v/ Pia Grandjean Odderskov. Altså ligesom hvis man skriver ATT.: NAVN PÅ PERSON før adressen på et brev?

Tror bare det er en unødvendigt knudret måde at skrive det på. Det med medlemskab - Så tror jeg hellere de ville skrive "Medsend medlemsnummer" eller "Du skal være medlem" - sådan her får de jo stadig titusinde bidrag fra folk der ikke er medlem.

Ligesom når de i tv siger: "Mærk kuverten: DR Ungdom" eller lignende.

God skrivelyst
Bjarke

Anonym sagde ...

Plejer under mærke ikke betyde at man kun skal skrive et "kaldenavn/kodenavn" uden på digtet, således at dommerne ikke ved hvem der har skrevet digtet, før de har fundet vinderen?

Christoffer Gertz Bech sagde ...

Som jeg har forstået det, betyder det med mærke, at man ikke skal skrive sit eget navn ved digtet, men et 'mærke', altså et opdigtet navn, som man selv finder på; det rigtige navn skal så stå i den lukkede kuvert. Meningen er, at dommerkomiteen skal kunne vurdere digtene uden at kende forfatternes navne.

Bjarke sagde ...

Altså, det er en mulighed, om end det er en forholdsvis kompliceret måde at skrive det på.
Jeg sender dem lige en mail, så vi kan få endeligt svar.

God skrivelyst
Bjarke

Bjarke sagde ...

Christoffer: Du har ret!! Her er svaret fra Pia:
Men det er altså ikke så svært. Her kommer opskriften.

"Man udskriver sit digt i to kopier. Det ene digt påføres navn, adresse, mail - lægges i en kuvert og uden på kuverten sættes ens "mærke" Et mærke kan fx være et navn - tomaten eller katten eller den lille grønne frø. Det kan også være et klistermærk. Det er helt op til forfatteren. Kuverten lukkes!

Den anden kopi skal KUN påføres "mærket" og lægges i den kuvert som sendes til mig med begge digte. Således vil digtet med mærke - uden navn -blive læst af hele dommerpanelet.

Således deltager alle anonymt. Det er vigtigt for os.

De tre bedste digte vil blive valgt og panelet vil, med hjælp fra mærket, findes frem til de tre vinderkuverter og åbne disse. Og så har vi tre meget glade lyrikere."

God skrivelyst!