mandag den 19. maj 2014

Lektørudtalelse til City Surfer

Så kom den, den vigtige lektørudtalelse, der forhåbentlig skal give min bog et langt og sundt liv på bibliotekerne. Det er lektørudtalelsen som bibliotekerne køber bøger efter, og er den god køber de gerne mange, og det handler jo om at komme ud på bibliotekerne så læserne kan se en!

 
Det er en afsindig god lektørudtalelse, så jeg kan ikke være mere glad. Da man kun må citere 10 procent af indholdet kan jeg ikke vise jer den hele, men den samlede konklusion skal I ikke snydes for:

 
"Bogen giver et fint billede af tidens trang til at udfordre og eksponere sig på mange måder, her i form af trainsurfing. Til ungdomsafdelingen i børnebiblioteket og skolens pædagogiske læringscenter"


Det er specielt det sidste jeg hæfter mig ved. Selvfølgelig skal den ud og stå i ungdomsafdelinger: yes.
Men Skolens pædagogiske læringscenter? Ja tak - det er jo dem der laver klassesæt. Hvis de lytter til lektøren (Hvad jeg virkelig håber de gør) så taler vi jo om en god sjat solgte bøger! Jeg krydser fingre!

 

Man kan aldrig rigtigt forberede sig på hvad de skriver, men jeg har faktisk allerede fået en anmeldelse af City Surfer før: Nemlig hos Bogvægten, der synes at bogen er:


"En interessant kombination af tekst og billeder der understøtter handling og udvikling i fortællingen ... Den korte, maleriske billedfortælling har flere niveauer, således et klip fra børnenes sociale baggrund ..."


Ja tak, det er jeg sgu glad for. Det bør ikke betyde noget - og det skal jeg også nok holde fast i den dag jeg får en dårlig anmeldelse - men hold da op hvor er det bare højtflyvende fedt at få en god anmeldelse. Man kan blive helt høj. Bange hele vejen mens man læser den, og så lykkerus til sidst.
 

Det er lidt som at få sit barns karakterbog, "har du nu været en ordentllig bog og klaret dig godt?" Og man sidder virkelig og læser den med bævrende læbe - hvad nu hvis det næste der står er dårligt? Og man læser den lige igen for at være sikker.

 
 
Men City Surfer har altså klaret det godt, fine karakterer og det hele. Jeg kunne ikke være en mere glad forælder med den tilbagemelding.

 

God Skrivelyst
Bjarke