søndag den 30. oktober 2016

Do you NaNoWriMo?

Igen i år er der NaNoWriMo, og i år vil skal det være: Jeg deltager!

Andre år er flytninger, bogforummer og jeg ved ikke hvad kommet i vejen, men i år er det faktisk næsten lykkedes for mig at holde november fri – ser man bort fra et par foredrag her og der – og så skal der altså skrives!Men hvad er NaNoWriMo?

NaNoWriMo (Hvis hjemmeside du kan se HER) står for national novel writing month (om end det nu om dage burde være InNaNoWriMo, da det mere eller mindre er blevet internationalt!)

Selve ideen er simpel. Du skal i løbet af november måned (30 dage) skrive en roman på minimum 50.000 ord. Om du har plottet planlagt, eller bare skriver ud fra inspiration er op til dig, så længe man skriver!

Rundt regnet kræver konkurrencen at man skriver ca. 1667 ord pr dag. Ikke en umulig opgave! Svær, ja, men ikke umulig!Hvorfor NaNoWriMo?

Fordi det er fedt. Det er fedt at kunne sige at man lige har skrevet en roman på en måned.

Selvfølgelig kan man ikke forvente en genial roman på 30 dage, men det er heller ikke meningen med NaNoWriMo. Ideen er at skrive. Og skrive en masse. Slå den indre kritiker fra, og bare få ord ned på papiret.

Det er faktisk sket, at nogle af de romaner, der er blevet produceret i løbet af NaNoWriMo er blevet udgivet. Efter en voldsom omskrivning selvfølgelig.

Og efter at NaNoWriMo er blevet så stor en success, så er der selvfølgelig også kommet en måned til omskrivningen. Marts måned er NaNoEdMo (National Novel Editing Month), og her er der mulighed for at rette sin roman til, så den er klar til den endelige bedømmelse: forlagsturneen.

Jeg kan kun opfordre til at deltage, hvis du har tid! Det er en fantastisk øvelse, og så fedt at nå i mål to minutter i midnat d. 30. november. Det skal prøves. Mindst en gang!


Jeg glæder mig til at komme i gang i år! Det er 5-6 år siden sidst jeg deltog (dengang jeg stadig var ung studerende), så det er et godt stykke tid siden. Til gengæld har jeg holdt en del PerNoWriMo – personal novel writing months, og er november bare for booked for dig, så kan jeg anbefale dig at kaste dig ud i den slags i stedet.

Men er du til NaNoWriMo? Og i så fald, hvad skal du skrive?


God skrivelyst
Bjarke