søndag den 18. september 2016

Konkurrence: Metrolitteratur 2016

Metro-Litteratur er et kulturelt projekt, hvis formål er at skabe læseglæde for metro-rejsende. Det tror jeg, der er en del forfatterspirer der er glad for. Det er i hvert fald for sjette år at konkurrencen kører.
Formålet med konkurrencen er ifølge dem selv at promovere unge litterære og grafiske talenter i Danmark. Ideen er at teksterne bliver lavet til små e-bøger, som metro-brugere i Danmark så kan downloade via QR-koder til deres telefoner, og på den måde få sig en litterær oplevelse i pendler-kedsomheden.

Teksterne kan samtidig også downloades gennem SAXO, så der er rig mulighed for at komme ud til læserne, også selvom de ikke har QR-adgang.

Deadline for indsendelse af tekster er: 2. oktober 2016 så I har ikke meget tid. Man skal bruge Metro-litteraturs eget indsendelsessystem for at deltage.

Reglerne
  • Deltagere skal være under 35 år
  • Deltager man i flere kategorier skal teksterne også sendes ind af flere omgange: se på hjemmesiden hvordan.
  • Teksterne man deltager med må ikke før være publiseret.
  • Novellers længde må max være 18.000 tegn inkl. Mellemrum.
  • Noveller og digte skal indsendes som enten Word- eller PDF-fil
  • Tidligere vindere må ikke deltage.

Krav til genrerne

Noveller: Emne og handling er op til dig, men novellen må ikke tidligere være publiceret. Novellen må max. fylde 18.000 anslag inkl. mellemrum.

Digte: Tema og form er op til dig. Du skal enten sende flere digte eller et langt digt, der kan fungere i en lille udgivelse for sig selv.

Illustrationer: Illustrationerne være i formatet 10,5 cm x 14,5 cm. Illustrationerne skal indsendes i en enkelt PDF-fil på max. 2 Mb. Såfremt du vinder, vil dit bidrag blive udgivet i en serie med ni forsider i samarbejde med en professionel bogdesigner. På de endelige forsider skal indsættes forfatterens navn, værkets titel og Metro-Litteraturs logo


Du kan læse mere om konkurrencen på dens hjemmeside HER!


God skrivelyst
Bjarke