mandag den 8. august 2011

Det hektiske forfatterliv

Pyh, den sidste uges tid har været hektisk. Det startede med et bryllup i Sønderjylland sidste weekend. Sønderjylland ligger et stykke hjemmefra, så man skulle jo fordrive tiden med noget relevant. I stedet for at arbejde på mit næste bogprojekt, besluttede jeg mig dog for i stedet at prøve letlæsnings-genren.

Det er uhyggeligt sjovt at lege med letlæsning. Alene det at de fleste ord ikke må være over 5 bogstaver er en udfordring. Der har dog ikke været så meget tid til at skrive videre på den historie, da jeg mandagen efter brylluppet skulle et smut til Vanløse.

I Vanløse skulle jeg sammen med Nicole Boyle Rødtnes undervise 22 skriveglade og talentfulde forfatterspirer.

Undervisningen var lavet som en introduktion til de forskellige genrer, hvilket virkede rigtigt godt. Samtidig er det utroligt givende at undervise unge mennesker, der er så enormt engagerede. Flere gange måtte man selv lige genoverveje hvad det var man sagde, og hvorfor det var sådan. Det førte da også til en ny fancy berettermodel – Isvaflen – som jeg vil skrive om på et andet tidspunkt.


Om lørdagen var der så afslutning for forfatterspirerne. Det blev fejret med oplæsning af deres tekster, og en rigtig god og inspirerende tale fra kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev. Til sidst var der lidt frugt og saft og en masse skriveglade unger, der hilste med et ”på gensyn næste år.”


Så det har været en hektisk men fed uge. Nu er det tilbage ved skrivebordet, så jeg kan få skrevet min letlæsningsbog færdig.


God skrivelyst
Bjarke