mandag den 7. januar 2019

Forfatterstatus 2018

Så starter skrivekrampe så småt op igen efter nytår, og det betyder at det er blevet tid til den årlige forfatterstatus.

Og ser man professionelt på det, så har projekt Bjarke Schjødt Larsen – forfatter virkelig  været en succes.



Bøgerne

Jeg har udgivet 14 bøger + en novelle.

Af de fjorten bøger var to af dem afslutningen på første sæson af min superhelte-serie om GHOST, der også skal blive startskuddet til et kæmpe superhelteunivers på forlaget Alvilda – et projekt jeg glæder mig uendeligt meget til.

Derudover udgav jeg sammen med Nicole Boyle Rødtnes Den store Zombiebog, der er en fagbog om alles favorit-levende døde – hvilket medfødte en del spændende foredrag på biblioteker og skoler.

Jeg udgav også en labyrintbog (Dr. Krank) på forlaget Alinea (et spændende projekt, da jeg altid har elsket den slags bøger), samt den letlæste ungdomsbog Alt blev sort på forlaget Turbine.

Til sidst udgav jeg tre serier. Den første er Game Master (1-3) om hvordan to unge supergamere skal redde verden fra invaderende computerspil.

Den anden er Druknet Verden, en dystopi hvor polerne er smeltet og verden er oversvømmet. Drengen Noa må kæmpe for at overleve blandt pirater og mutanter, mens han leder efter Den nye verden.

Den sidste serie er gyser-serien En Verden af Frygt, der handler om drengene Max og Theo, der med hjælp fra et magisk ur rejser mellem forskellige verdner, der alle er designet til at skræmme livet af dem – og kun ved at løse en mystisk gåde kan de gøre sig håb om at komme hjem.

Novellen Et hus med barnelatter blev trykt i Steampunk-samlingen Krinoline og kedsomhed, og er for mig en stærkt personlig historie om tab, man ikke altid kan komme sig over.
 
 
Undervisning og foredrag 


Hele efteråret har jeg turneret rundt i Danmark med både foredrag og skriveundervisning, tit sammen med Nicole Boyle Rødtnes i forbindelse med vores samarbejde omkring superhelte og zombier. Det blev til mange besøg på skoler og biblioteker, og det har virkelig været spændende sådan at være på farten og få lov til at dele ud af sin skriveglæde.


Jeg var også på scener til Bogforum og Herlufsholm Fantasymesse, for at fortælle om GHOST og de mange superhelte, der snart udkommer på forlaget Alvilda.


Sidst men ikke mindst deltog jeg i efteråret i en paneldebat om Børn og Horror afholdt af foreningen IBBY på Københavns Hovedbibliotek. Dette skyldes både min rolle som gyser-forfatter, men også at jeg i sommers afsluttede noget andet for mig meget stort …



Andet

I år blev jeg nemlig færdig med min Master i Børne- og ungdomskultur. Det har været to helt fantastiske år med fokus på æstetiske processer, børns narrative verden og hvordan man bruger flow og æstetik til at få børn til selv at udtrykke sig kreativt – noget jeg allerede bruger meget, når jeg er ude og lave skrive og fortælleundervisning. Mit afsluttende projekt handlede om Børns italesættelse af monstre i forbindelse med æstetisk fremstilling.
 

Derudover var det også året hvor jeg fik så travlt med skrivning og foredrag, at jeg blev nødt til at sige op på mit day job. Det er selvfølgelig drømmen, men var også lidt et smertenspunkt for mig, da jeg ret godt kan lide at lave andre ting. Gudskelov har jeg fået mulighed for at arbejde som vikar på en gammel arbejdsplads, hvilket jeg er uendeligt glad for!
 

I foråret var jeg en tur til Grønland, da jeg havde modtaget et rejselegat. Den næste superhelt jeg skriver om, bliver nemlig Nordlys, som vi allerede har mødt i bind 3 af GHOST, og som nu får sin egen serie.
Det var en meget lærerig tur, hvor jeg virkelig fik suget alt hvad jeg kunne ind om livet i Nuuk – og jeg fik smagt hvalspæk for første gang, og det er fantastisk!
Jeg glæder mig virkelig til at dele Nordlys med jer, da hun er en superhelt, der virkelig betyder meget for mig.


Den sidste store ting, der skete i 2018 var, at jeg i starten af året blev inviteret med på Hald Hovedgård til et seminar om hvordan kunsten kan skabe rammer og være med til at understøtte de 17 verdensmål mod en bedre verden. Det var et spændende seminar, som bl.a. ses spor af i min serie Druknet verden, der netop er en dystopi om hvad der sker, hvis vi ikke passer ordentligt på vores jord og hinanden.

 
 

Det var mit 2018. På forfatterfronten har det altså været et fantastisk år, og udsigterne for 2019 ser ikke dårlige ud heller.
 

Alligevel går jeg også ud af 2018 med en tristhed. Privat har det været et år fyldt med mange tab og efterfølgende selvrefleksion. Jeg håber jeg kan gå ind i 2019 og efterlade sorgen i det forgangne år, og få muligheden for at finde tilbage til glæden.

 

God skrivelyst
Bjarke