søndag den 23. juni 2013

Forfatterskolens første år slutter bragende!


For nogle uger siden var vi 12 elever, der mødtes i Forfatterskolen for børnelitteraturs lokaler for at give feedback på hinandens billedbogsprojekter, samt takke hinanden for et godt veloverstået år, og generelt bare hygge!

Og der var nok at hygge sig over, for flere havde i mellemtiden fået antaget bøger, var blevet gravide og hvad der ellers kan ske i et sådan gennemsnitligt forfatterliv.


Vores billedbogsforløb blev afsluttet ved, at vi alle fik feedback først i to grupper, senere i plenum, på vores billedbogsprojekter. Det var rigtigt givende at få så meget feedback, og det var tydeligt at der var sket en udvikling iblandt os, fra da vi startede og til nu, både hvad angår de tekster vi fik lavet i forløbet, men også hvordan vi nu giver respons og forholder os til forfatterlivet.

 

Så blev det pause, og i pausen skete der noget stort. Og nu er det, at det går op for mig at jeg har løjet for jer ... Ej, det har jeg ikke, jeg har holdt noget hemmeligt (Det er ikke nær så slemt tror jeg nok).

 

Vi blev nemlig for snart lang tid siden opfordret til på skolen at skrive en billedroman til 9-12 årige drenge i en konkurrence afholdt af forlaget Turbine. Det blev til 12 bidrag, et fra os alle sammen, og det var nu i pausen at afgørelsen ville falde.

 

Jeg havde ikke håbet på noget, på samme måde som man aldrig håber på noget i konkurrencer, og havde egentlig lavet en liste med min egen top 3 over hvem der skulle vinde - her fandt jeg så ud af at jeg nok aldrig bliver redaktør, for jeg havde tydeligvis ikke forstand på den slags. Til gengæld blev jeg mundlam (og de af jer der kender mig ved, at det er en utrolighed i sig selv) da mit navn blev råbt op som vinderen af førstepladsen!

 

Min billedroman havde vundet, og forlaget Turbine ville gerne udgive den! Jeg husker egentlig ikke så meget derefter, udover at vi fik kompendier, og fortsatte afslutningen hos en af de andre studerende (der heldigvis bor på samme gade som mig, så jeg lige kunne nå hjem og prale kort).

 

Som præmie fik jeg en af forlagets bøger af Turbine (Do Van Ransts Min far siger, at vi redder liv), og en flaske vin af Forfatterskolen. Vinen blev delt med holdet, og bogen ligger på natbordet nu.

 

Så lykkedes det altså. Efter mange forsøg kan jeg i 2014 kalde mig romanforfatter. Det er underligt. Sidste sommer omkring dette tidspunkt var jeg færdig på universitetet og var lige blevet optaget på forfatterskolen. Og nu et år efter har jeg en roman antaget, og er jeg heldig kan jeg til næste sommer stå med en bog og et flot diplom fra skolen. Wow.  Bare ... Wow.

 

Hvis mit liv var en tv-serie ville dette være en ganske fantastisk sæsonafslutning. Hvis tv-serien så handler om mit liv på skolen, ved vi at den stopper til næste år - og de fleste serier skal jo stoppe med et brag: Så hvad mon jeg lige har i vente?

 

God skrivelyst
Bjarke