tirsdag den 24. april 2012

Konkurrence: Den digitale børnebog!

Så lancerer Gyldendal også en konkurrence! Denne gang er det ikke kun en skrivekonkurrence, men simpelthen en opfordring til at komme på en ide til en digital børnebog (altså en børnebog som skal læses på iPad eller lignende himstregimser). For som de selv skriver på deres hjemmeside:

"Når børnene flytter til de digitale medier, så flytter Gyldendals Børnebogsredaktion med.
For at blive klar til det, er vi i gang med at opdatere de gode nye og gamle børnebogsklassikere til digitale versioner. Men vi vil også udvikle nye originale interaktive e-bøger og apps til børn af samme høje kvalitet, som vores papirbøger.
Det kan vi ikke gøre alene, og vi inviterer derfor tegnere, forfattere og kreative digitale udviklere med."

Projektet virker ret omfattende, og den er nok ikke til de helt nye forfatterspirer, men kender du en gut med flair for apps, og muligvis også en illustrator - så lyder det bestemt som en udfordring, der er værd at give sig i kast med!
Så er du kreativ og ved lige præcis hvordan de digitale medier ændrer og fanger læseoplevelsen hos børn så slå til! Skynd dig, for der er penge på banen.


Vinderprojektet modtager nemlig arbejdslegater for i alt 75.000 kr. til deling mellem ophavsmændene, samt muligheden for produktion og udgivelse af vinderprojektet efter aftale med forlaget.

Det eneste man skal, er at Sende Gyldendal et oplæg til et interaktivt digitalt værk for børn i alderen 0-8 år senest den 15. august 2012

Oplægget skal indeholde:
• En beskrivelse af konceptet/fortællingen/ideen i tekst (max. 1 A4 side)
• Beskrivelse af funktionalitet og ønsket læseoplevelse (max. 1 A4 side)
• Visualisering af koncept og særlige funktioner
• Skitser til illustrationer og 5 - 10 rentegninger med de vigtigste miljøer og figurer/personer
• Beskrivelse af tekniske platforme og
• Produktionsbudget og overordnet projektplan
• Kontaktoplysninger på alle involverede parter

Som man kan se kræver det lidt mere end bare en god tekst, eller en god ide - men det er da forsøget værd. En god børnebog er jo ofte mere end blot tekst.
Ansøgningsmaterialet skal uploades som pdf (De fleste kan printe til pdf i deres word-programmer) til hjemmesiden ftp.konkurrence.gyldendal.dk.

Man må godt sende Videomateriale med, ved at lade det indgå i ansøgningen via link til en tilgængelig webadresse.

Vinderen offentliggøres i begyndelsen af september 2012. Du kan læse mere på Gyldendals hjemmeside her!


God skrivelyst!
Bjarke