mandag den 5. september 2011

Computeren – forfatterens bedste ven

I gamle dage blev bøger håndskrevet på enten skind eller papir. Før det ridsede man ind i sten og træ. I 1400-tallet opfandt man så trykpressen, og så begyndte der at komme fut i tingene.
Med skrivemaskinen begyndte forfattere at kunne skrive, og fik på sin vis også lettere ved at redigere i deres tekster (hvis I kender slettelak, så er det her det blev brugt.)

Men det er først med computeren at forfattere rigtigt kunne begynde at arbejde med deres tekster, uden at skulle skrive hele bogen ind igen. Med computeren kan vi nemlig redigere direkte i dokumentet, og printe det ud så mange gange vi lyster!


I dag sidder jeg troligt på min pind og venter på min nye computer. Min gamle har fulgt mig i tykt og tyndt i snart mange år, men kan ikke klare det længere. Tastaturet fungerer ikke, og batteriet er sprunget. Hun er gammel, og vi er i fællesskab blevet enige om at det er bedst at jeg kommer videre.


Når computeren er så vigtig for os forfattere at den nærmest kan betegnes som vores bedste ven, så er jeg altid gået inde for at man navngiver den. Min gamle hed Gunilla, og var en stærk tøs, der kunne holde til lidt af hvert.

Min nye computer har ikke fået noget navn endnu. Jeg er i vildrede mht. til hvad hun skal hedde, og tænkte at I måske kunne hjælpe mig. Hun bliver en Thinkpad  og er eco-friendly (altså en milijøvenlig computer). Derfor tænker jeg jo instinktivt et hippie-agtigt navn.
Derudover må det gerne klinge af noget nordisk, da jeg altid har været glad for netop dette.

Så hvis du har et perfekt navn til min nye bedste ven, så send mig lige en mail eller skriv en kommentar, ikke?


God skrivelyst
Bjarke